Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.09.2013. u 12:00

Ima li u cijelome SDP-u ikakve zdrave pameti da se više ne nastavi s takvom iracionalnom politikom

Jutarnji list gromoglasno je upravo objavio najnoviji stav Vlade prema EU u pogledu “lex Perković”. Možda bi bilo poštenije da se premijer Zoran Milanović potpisao pod tekst koji slijedi njegov tijek misli. No kako god, Milanović je javno preko novina poručio: “Mi smo u pravu, idemo do kraja, čak i ako nas kazne”! I ne samo to. Milanović poručuje da će Vlada “ustrajati na poziciji principijelne države koja ne prima naređenja od bahatih europskih političarki”, misleći na Viviane Reding. I tako je Milanović još jednom pokazao da se ponaša u duhu sjevernokorejskog vođe koji je spreman objaviti i nuklearni rat protiv EU, samo kako bi on pokazao svoju navodnu principijelnost i borbu za hrvatske nacionalne interese, a zapravo želi sačuvati svoju vlast i ne dopustiti da se dirne u one koje on štiti, ali ni u njegov ogroman ego!

Još je žalosnije da Milanovićev tijek misli, kao prema partijskom ključu, slijede i drugi njegovi partijski kolege, od Josipa Leke do Tonina Picule i Biljane Borzan. Sve stavljaju u navodnu kampanju V. Reding, iako je iza nje cijela Europska komisija. Ali i Neven Mimica našao se u stisci, kad kao povjerenik EU mora potiho braniti partijskog gazdu, iako on u EU predstavlja EU, a ne Hrvatsku, još manje SDP. Ne samo da smo dobili najnesposobniju Vladu otkad je Hrvatska samostalna nego smo dobili i vlast koja u svojim istupima pokazuje sklonost totalitarizmu. Dovoljno je samo poslušati Željka Jovanovića i pitati se je li taj čovjek svjestan u kojemu vremenu živi i radi. Ima li u cijelome SDP-u ikakve zdrave pameti da se više ne nastavi s ovakvom iracionalnom politikom koja nanosi svima ogromnu štetu?

Pitanje je svih pitanja, zašto smo uopće ušli u EU? Zašto su nas svi oni gurali i uvjeravali nas da moramo ući, da moramo poštovati europska pravila, da se moramo prilagoditi, da ćemo dobiti velik novac iz europskih fondova? A danas se ponašaju kao da nismo u EU, sve one u Bruxellesu ne treba uopće šljiviti, dapače, po njima treba pljuckati kako bi se kod kuće bildao politički ego. I to je ta principijelnost!

Lako je Milanoviću i drugima bahatiti se na tuđi račun. Bude li sankcija prema Hrvatskoj, neće kaznu osjetiti Milanović i partijska bratija. Neće ni kune izgubiti za svoje fotelje, neće ni sekunde vidjeti zatvor. Kažnjeni ćemo biti svi mi koje oni zastupaju kao nositelji vlasti. U situaciji kad je gospodarstvo u kolapsu, kad je svaka kuna važna, svaki euro, kad bismo u svijet trebali slati poruke da smo uređena, pravna država koja se vodi zakonima i propisima, koja poštuje dogovoreno i potpisano, vlast se komotno odriče novca iz EU i šalje negativnu sliku u svijet. A zbog koga? Zbog udbaša koji su cijelu zemlju uzeli za taoce, ne samo Josip Perković, nego cijela udbaška mreža bez koje očito dosad ni jedna vlast nije mogla.

Šef države Ivo Josipović grmi da je “lex Perković” Hrvatskoj nanio veliku štetu. I što je učinio da se ona sanira? Baš ništa, osim što grčevito brani svog savjetnika Sašu Perkovića od mogućeg smjenjivanja. Predsjedniče, samo trebate uzeti europski i hrvatski propis i vidjeti da “lex Perković” izravno krši europski propis ondje gdje je stari zakon iz 2010. bio potpuno usklađen s tim europskim propisom. Zar to nije dovoljan pokazatelj da je donošenje novog zakona dva dana prije ulaska u EU, a nakon ratifikacije našeg pristupnog ugovora u Njemačkoj, bila očita namjera zaštite Perkovića i ostalih udbaša? A danas prosipate naknadnu pamet. Još je u proceduri bilo jasno da novi zakon krši pravila EU. Ako ste od početka bili protiv sporne odredbe, kako danas tvrdite, zašto ste sporni zakon potpisali odmah isti dan čim je izglasan u Saboru? Zašto niste čekali do osam dana za potpis, što po Ustavu možete? Jer bi tada Perković bio uhićen i zacijelo izručen Njemačkoj.

Da, šteta je velika, ali ni Josipović je neće osjetiti. Njega je briga samo za sliku u javnosti, pa je već dobio i nadimak “rejting-efendija”!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije