Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjetio Kupare

Milanović o zapošljavanju u SOA-i: Ako je istina, to je strašno!

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
03.03.2014.
u 16:35

Što se tiče VNS-a načelno da, podržavam tu inicijativu, iako to nije primarni zadatak VNS, rekao je premijer

Premijer Zoran Milanović danas je posjetio hotelski kompleks Kupari za kojeg je Vlada objavila javni poziv za iskazivanje interesa za osnivanje prava građenja i prava služnosti nekretnina.

- Financijska situacija nije jednostavna, BDP i dalje stagnira ili vrlo malo pada. Očekujemo da u ovoj godini počne rasti. Ovo su važni projekti koji bi tome trebali doprinijeti. Ovaj kompleks je barem 19 godina zanemarivan i za to su odgovorne hrvatske vlasti. U zadnje dvije godine obavili smo kompleksan pravan posao i ovo je sad spremno za investiciju. Trenutno je u tijeku neobvezujuća faza natječaja. Do kraja proljeća trebala bi imati jasnu situaciju tko će dobiti pravo građenja i koncesiju na 99 godina i ovdje uložiti više stotina milijuna eura i otvoriti barem 300 radnih mjesta. Gotovo cijele godine bit će sezona. To je ovdje moglo biti prije 8,9 godina, ali nikome nije bilo stalo, rekao je Milanović.

U povodu medijskih napisa o zapošljavanju u SOA-i premijer je danas, na novinarski upit, izjavio:

 - Ukoliko je ono što je jedan dnevni list objavio autentično, radi se o nečem što je puno gore od kriminala. Kriminal je dječja priča za to. Manje je zlo, kolikogod da je zlo, ako netko ukrade neki iznos, nego ako ovako ruši sustav i ruši hrvatsku državu. Time se ne mislim baviti osobno, time mislim da se ne bi trebala baviti ni aktualna ekipa u SOA-i, koji su profesionalci i čiji je zadatak da takve stvari suzbiju ubuduće. Ali, postoje saborska tijela koja će to raditi. Što se tiče VNS-a načelno da, podržavam tu inicijativu, iako to nije primarni zadatak VNS. Ali uvijek može biti tema na Vijeću. Dakle, još jednom, ako se radi o autentičnim dokumentima, to je strašno, rekao je premijer i dodao kako ne vidi sukob na relaciji Josipović - Karamarko.

Osvrnuo se i na najavljeni posjet Australiji i novinarski komentar kako neće biti prisutan tijekom izglasavanja rebalansa proračuna:

 - Neću biti na izglasavanju, ali netko ga je morao donijeti. Nevjerojatno mi je da nijedan hrvatski premijer dosad nije posjetio Australiju. Putu se i veselim i ne veselim. 'Bitter sweet', rekao je.

Upitan gdje misli rezati troškove odgovorio je kako je riječ o malom širenju porezne baze. Na kraju ćemo imati rezultat u skladu s onim što nam je sugerirano.

Komentirao je i prvo ročište tužbe za genocid u Hagu:

 - Bilo je elemenata genocida i to ćemo u Haagu probati dokazati. Po pitanju suradnje očekivao sam više od Beograda, ali tu smo gdje jesmo. Izgurat ćemo tužbu do kraja, rekao je Milanović.

Upitan je li bilo pritisaka iz Bruxellesa ili SAD-a oko moguće prodaje INE zbog situacije u Ukrajini odgovorio je kako velike države često smatraju da imaju pravo u svakom dijelu svijeta govoriti što da se radi.

 - Mi smo članica NATO-a, zapadna država i zapadna civilizacija i imamo nacionalnu kompaniju za koju želimo da ostvari dobit te da se dio dobit stavi u proračun. INA je važna kompanija za nas i naš primarni cilj je da ona radi, zapošljava, ostvaruje dobit koja se potom reinvestira i da kao vlasnici dio te dobiti uzmemo mi, ali ne za sebe i svoje plaće, nego za državni proračun. U ovom ćemo rebalansu tako iz nekih javnih poduzeća staviti dio dobiti u proračun, najavio je premijer.

>> Objavljen poziv za Kupare! Rok 30 dana, koncesija na 99 godina

Komentara 65

Avatar Carrera
Carrera
16:29 03.03.2014.

ajme majko, milanović je više dosadio ljudima sa tim svojim prozirnim skretanjima naše pažnje na nebitne stvari, samo da ne pričamo o lošem stanju u državi do kojeg je njegova vlada dovela.

Avatar puky
puky
16:35 03.03.2014.

... drug sekretar strasno je sto ste zbog nesposobnosti u zadnje dvije godine 150 tisuca ostavili bez posla a ne sto je jedan uposlen u tajnu sluzbu a nije smio jer mu je brat novinar ... strasno je sto suu te sluzbe u punoj kontroli i na usluzi jugo komunistickoj partoji - udba u svom izvornom izdanju ... strasno je sto se nakon 24 godine izgradnje demokracije vracamo u nagore jugo komunisticko doba ... a strasno ce tek biti sekretaru i partoji kad im se sve to obije o glavu ... onaj je iz Ukrajine pobjegao u Rusiju - gdje ces ti milanovicu ? ... strava ...

AB
abendblatt
19:26 03.03.2014.

Josipovic je opet uz pomoc Milanovica zabio autogol, sebi i SDP-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije