Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hotelski kompleks

Objavljen poziv za Kupare! Rok 30 dana, koncesija na 99 godina

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/5
07.02.2014.
u 10:58

Svi zainteresirani svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, trebaju dostaviti u pisanom obliku najkasnije u roku 30 od dana objave

Državni ured za upravljanje državnom imovinom i Ministarstvo turizma danas su objavili javni poziv za iskazivanje interesa za osnivanje prava građenja i prava služnosti nekretnina na lokaciji Kupari I. Objava ovog poziva je neobvezujuća te će po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, Državni ured provesti postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude, a izbor investitora očekuje se u prvoj polovici 2014. godine, navodi se u priopćenju.

– Ovaj javni poziv te natječaj koji će uslijediti bit će ogledni primjer kako se u Hrvatskoj provode natječaji, traže investitori i realiziraju projekti. Od kompleksa Kupari očekujem da pronađu najboljeg mogućeg ulagača koji će u blizini Dubrovnika razviti cjelovit turistički proizvod na najvišoj razini, koji će doprinijeti daljnjem podizanju konkurentnosti destinacije, jačanju turističkog proizvoda na destinaciji i razvoju turizma u Hrvatskoj u cijelosti – naglašava ministar turizma Darko Lorencin.

Predmet poziva za iskazivanje interesa je sklapanje ugovora o osnivanju prava građenja na katastarskim česticama na kojima, prema važećim prostornim planovima, bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina i sklapanje ugovora o osnivanju prava služnosti na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima ne bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina. Za nekretnine koje se nalaze na pomorskom dobru, zainteresirani investitori moći će podnijeti zahtjev za dodjelu koncesije sukladno posebnom propisu.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Svi zainteresirani svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, trebaju dostaviti u pisanom obliku najkasnije u roku 30 od dana objave Poziva na adresu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Pismom zainteresirani investitor mora predstaviti svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima.

Hotelsko-turistički kompleks Kupari je bivše vojno odmaralište smješteno u mjestu Kupari Općina Župa Dubrovačka, u blizini starog grada Dubrovnika (11 km) i međunarodne zračne luke Dubrovnik (16 km). Danas dio kompleksa (Kupari I) uključuje pet hotela koji nisu u funkciji Kupari, Pelegrin, Grand i Goričina I i II s pratećim sadržajima. Ukupni smještajni kapacitet svih pet hotela, smještenih uz morsku obalu iznosio je 1626 kreveta. Svi su kapaciteti u vrlo lošem stanju i trebaju znatnu rekonstrukciju ili ponovnu izgradnju.

>> Za Kupare 10-tak zainteresiranih investitora

Komentara 5

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
13:00 07.02.2014.

Hm, konačno da se nešto pokrenulo, ali imovinski odnosi nisu riješeni i to je gadan problem. Kupari nisu vlasnički riješeni u sukcesiji sa bivšom nepostoječom Jugom i sada valjda Srbijom. Investitor uvijek može imati neka osporavanja. Što se tiče cijeneene za jednu kunu o kojoj mašta Kafka, imaš hotel Ambasador u Platu, malo niže razbijen i devastiran za jednu kunu. Dvije kvake, koje čine kvaku 22, su da je i on neriješen vlasnički, a dugovi za poreze, režije, kredite banci koja ne postoji i slično su između 50 i 60 milijuna kuna, pa ko voli nek izvoli. Ipak svi se nadamo da će nešto krenuti na bilo koji način, jer ti prostori su Bogom dani.

ĆA
ćaćaća
11:35 07.02.2014.

evo šanse za linića i prijatelje da ubodu dobru lovu..

KA
kafka
12:37 07.02.2014.

Ako je za jednu kunu javljam se! :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije