Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Okršaj' u Dnevniku

Milanović novinarki HTV-a: Djelujete malo preangažirano

'17.09.2013., Zagreb - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanovic sastao se u Banskim dvorima s predsjednikom Vlade Republike Makedonije Nikolom Gruevskim. Dvojica premijera odrzala su nakon
Foto: Pixsell
1/2
05.11.2013.
u 20:31

Hrvatski je Ustav savršeno jasan u vezi s time što je dopušteno, a dopušteno je sve, rekao je Milanović

Predsjednik Vlade Zoran Milanović u Dnevniku HTV-a komentirao je prekomjerni deficit, najavljenu promjenu Ustava, referendum o ustavnoj definiciji braka koji bi se trebao održati 1. prosinca, dvojezičnost te učestalo uklanjanje ploča s dvojezičnim natpisima.      

 Upitan kako komentira izmjene Statuta grada Vukovara kojim se zabranjuje ćirilica, Milanović je rekao:

– Velika je mogućnost da će sve završiti na Ustavnom sudu – rekao je Milanović.

Prvi i zadnji put

Komentirao je i mogućnost referenduma na osnovi zahtjeva inicijative "U ime obitelji":

– Ustavni zakon dopušta mogućnost da Sabor pita Ustavni sud za ustavnost referendumskog pitanja ako to želi, ali hrvatski je Ustav savršeno jasan u vezi s time što je dopušteno, a dopušteno je sve. Nadam se da će ovo biti prvi i zadnji put kako se raspisuje ovakav referendum. Ne opstruiraju se potpisi 750.000 birača iako se s njima ne slažem. Donijet ćemo zakon o životnom partnerstvu koji će definirati istospolne životne zajednice – izjavio je Milanović i dodao kako je opasno što se svako pitanje vezano uz promjene Ustava može postaviti na referendumu.

– Izići ću na referendum i glasat ću protiv – rekao je premijer koji nije propustio novinarki Anki Bilić Keserović spočitnuti kako djeluje kao da se preangažirano protivi prijedlogu inicijative te da se ne može zanemariti mišljenje 750.000 građana. Premijer je rekao i da je svjestan kako samim izlaskom na referendum, o kojem će se odlučivati o ustavnoj kategoriji braka kao ekskluzivne zajednice muškarca i žene, daje legitimitet toj inicijativi kojoj se osobno žestoko protivi.

Spomenuo je da je "ovo ružno" i kako je to "zadnji put" da se održava referendum na kojemu bi se odlučivalo o manjinskim pravima.

'Rezanje' povlaštenih mirovina

Nakon što je ponovila njegove riječi izrečene koju minutu prije da se kasni sa zakonom o životnom partnerstvu, Milanović je ustvrdio kako novinarka zvuči kao "politički strateg SDP-a".

Premijer je najavio da će njegova Vlada rezati povlaštene mirovine (mirovine stečene po posebnim propisima kojima pripadaju i dužnosničke, ali i braniteljske) veće od prosječne hrvatske plaće, dakle veće od 5500 kuna. Ali i da ga nitko pa "ni Europska komisija ni Bog otac" ne može natjerati da problem prevelikog deficita državnog proračuna rješava smanjivanjem radničkih mirovina.

– Dugove ćemo vraćati rastom BDP-a. Već iduće godine imat ćemo rast od jedan do jedan i pol posto – rekao je premijer Zoran Milanović.

Komentara 154

DU
Deleted user
20:18 05.11.2013.

ja sam uvijek prtiv onoga što ti milanoviću zastupaš. Dakle glasam ZA!

BO
bobo123
21:20 05.11.2013.

Došli smo do toga da Milanović novinarki HTV-a mora prigovarati koliko je fanatična u uskraćivanju demokratskih prava hrvatskog naroda! Majko mila, na što je ta televizija spala. Sva sreća pa ih ne gledam, a ako imate ikakve kriterije nemojte ni vi. Nadajmo se da ćemo se uskoro riješiti te pretplate, bolje je spaliti tih 80 kn nego ih davati kukuriku televiziji.

ST
stomugromova
22:02 05.11.2013.

Danas gledam opet onu krajnje iritantnu i agresivnu Sanju Juras ,kako po tko zna koji put,¨ laže kako se referndumom krše ljudska prava.Istospolne veze ne spadaju u ljudska prava. Dosta više tog bolesnog gay fašizma i udruga,čiji su aktivisti paraziti,skupopo plaćeni izvana da bi nama nametnuli nešto potpuno strano.A crveni kmeri na čeli sa Jospovićem i Pusićkom,uz svesrdnu podršku Milanovića,slijede naredbe svojih nalogodavaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije