Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Bruxellesu

Milanović: Neće biti novih poreza, to je netko izmislio

mile
Patrik Macek/PIXSELL
24.10.2013.
u 17:22

Premijer Zoran Milanović u Bruxellesu je ponovio kako novih proeza neće biti

– Ne znam odakle vam informacija o prekidu pregovora Ine i Mola – odgovorio je hrvatski premijer Zoran Milanović odmah pri dolasku na europski summit u Bruxelles oko 17 sati. Prvi je to put otkada je Hrvatska ušla u spor s Europskom komisijom, koji je sada izgleda riješen, da se premijer Zoran Milanović nalazi okružen predsjednicima vlada ili država članica EU.

– Odgoda i prekid nisu isto, vjerojatno su odgodili sastanak na nekoliko dana. Pregovori su u okviru Vladina mandata, ali nisu javni. Valjda bih trebao znati da je došlo do prekida pregovora, o tome odlučuje Vlada. To je netko izmislio – dodao je, ali i kazao kako će sigurno razgovarati s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom jer "sjedi dva metra od njega", ali ne i o Ini jer za to postoji Vladin pregovarački tim.

Na pitanje što očekuje Hrvatsku koja ulazi u proceduru prekomjernog duga, kazao je:

– Kao što je rekao ministar financija, moramo vraćati dugove. Netko je opet izmislio povećanje PDV-a. O tome nikad nije bilo govora. Hrvatska će se morati ozbiljnije ponašati nego što se ponašala do sada. U zahtjevnoj smo situaciji, ali ona nije bezizlazna.

Ponovio je da novih poreza neće biti.

– Većih poreza ionako nema. Ukupno porezno opterećenje je manje, jedino je PDV narastao i zbog toga se ispričavamo građanima, sve drugo je padalo. Je li to dovoljno? Dosad se pokazalo da nije – kazao je Milanović.

>> Vlada s MOL-om otkazala pregovore o upravljanju Inom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije