Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.12.2015. u 15:19

I SDP i HDZ pristali su na 99 posto svega što Most traži- igrokaz sada postaje tužan

Dokazali smo da znamo i možemo, naši rezultati su naš program za drugi mandat. Hrvatska raste, nema povratka na staro! – grmio je u kampanji premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Skinimo s vlasti najnesposobniju vladu u povijesti. Mi imamo program za gospodarski oporavak Hrvatske koji smo s našim partnerima iz bavarskog IFO instituta dugo pripremali – žestio se predsjednik HDZ-a i premijerski aspirant Tomislav Karamarko. A onda je Most osvojio 19 mandata bez kojih ni jedan ni drugi ne mogu sastaviti parlamentarnu većinu. Pregovarački timovi Mosta danima su dolazili prvo u SDP, a potom u HDZ i dvjema najvećim strankama nametali svoje famozne reforme.

Lider Mosta Božo Petrov otišao je toliko daleko pa Milanovića i Karamarka tretira kao pučkoškolce na ispitu. Nakon usmenog ispita morali su proći i Božin pismeni. Pristali su i Milanović i Karamarko na 99 posto svega što Most traži, samo da im "profesor" Petrov da prolaznu ocjenu. Taj igrokaz osim što je smiješan, postaje i tužan. Dvije najjače stranke skidaju gaće pred ad hoc sklepanim društvom iz Mosta.

Time dezavuiraju i svoj rad i svoj plan za vođenje države u iduće četiri godine. Ako pristaju na sve što Most traži, zašto Milanović i dalje trubi da su oni dokazani "igrači" koji znaju i mogu, a još je veće pitanje zašto su bavarski ekonomski stručnjaci uopće radili HDZ-ov gospodarski program kad je šef HDZ-a taj isti program spreman provući kroz rezač papira i prihvatiti takozvani reformski program Mosta?

Postoji još jedan važan aspekt ove tragikomedije: i lijevi i desni intelektualci upozoravaju da je Mostova priča puna rupa, često kontradiktorna, a u značajnom dijelu i neprovediva; kritiziraju i Milanovića i Karamarka da odustaju od svojih stavova i politika kako bi se umilili ekipi iz Mosta. Dva su izlaza iz ove političke lakrdije. Prvi je velika koalicija. Ako na to i dalje ne pristaju ni HDZ ni SDP, drugi izlaz su novi izbori.

>>Most ostao na 15 zastupnika, Petrina se još nije izjasnio

>>Petrina Kovačiću: Dio si plana od početka, dio plana kako prevariti birače

Komentara 34

AI
andja.ivan.knezevic
15:43 01.12.2015.

treba im dati domaći uradak: tko će duže dubiti na glavi , vjerujem da bi i to prihvatili, jer vlast je velika slast, pa neka oproba i to.

IV
ivomarjanovic28
15:30 01.12.2015.

treba prepustiti mostu i vladu i sabor. Nek sami vladaju nebi ni 3 mjeseca izdržali u mostu se sve pita tog grmoju i petrova a ostali zastupnici ne odlučuju ništa

DU
Deleted user
15:46 01.12.2015.

Petrov će biti "zaslužan" što će Vlada RH, bilo lijeva ili desna, biti stabilna k o šparet na biciklu. I da se radi o situaciji u kojoj se desetljećima nalazila Italija, tj. Vlade padaju učas, ali gospodarstvo stabilno - ajd, još bi se i našlo razumijevanja za takav neki ucjenjivački poduhvat. Međutim, mi smo na rubu - i što se tiče financija, i što se tiče dugova, a bogme smo i na rubu EU i kao takvi izloženi prijetnjama posljednjih mjeseci, te je Petrov u najmanju ruku neodgovoran. Njegove ambicije su do neba, a sposobnosti do sada nije iskazao - jer jedno je mali nogomet (Metković i okolica), a drugo je veliki teren gdje mnoga malonog. ekipa učas ostane bez daha i ideja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije