Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE ODLUČUJEM JA O JELENIĆU'

Milanović: I mene su prije dosta godina zvali da uđem u masone, nisam prihvatio

Inauguracija predsjednika Zorana Milanovića
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
1/7
19.02.2020.
u 12:28

Milanović je kazao da će imenovanje savjetnika biti sutra i prekosutra te da će ih biti mnogo manje nego do sada

Predsjednik Zoran Milanović položio je vijence i zapalio svijeće na zagrebačkom Mirogoju. Prilikom toga komentirao je novinarima aktualna pitanja, pa tako i slučaj glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića i imenovanje svojih savjetnika.

"Razgovaram sa svima. Imenovanje savjetnika bit će sutra, prekosutra. Neće tu biti iznenađenja. Bit će ih manje zbog nekih ljudi koji će objedinjavati neka područja", kazao je Milanović. "Jadranka Žarković bit će moja savjetnica, vodila je Agenciju, ne pripada ni jednom klanu", kazao je.

Inauguracija predsjednika Zorana Milanovića
1/39

Govorio je i o slučaju Jelenića, ali je poručio da on ne odlučuje o glavnom državnom odvjetniku.

"E, to je već značajnije pitanje, za koje nisam izravno nadležan, riječ je o važnoj instituciji. Kroz povijest su o masonima vladale predrasude. Kod nas i dalje ostavljaju dojam mistike i tajnovitosti. I ako radiš javni posao, time nepotrebno dovodiš u pitanje svoju objektivnost. Treba li podnijeti ostavku, tu ću stati, to nije moja ovlast", kazao je.

"Tko god se odluči učlaniti u takvo društvo, mora razmisliti", kazao je. 

"Da, dobio sam poziv u takvo društvo davno, ali nisam ga prihvatio", kazao je Milanović na pitanje je li on dobio ponudu da se učlani u masone. "Moj savjet Jeleniću, svim državnim odvjetnicima, onima koji po zakonu ne smiju biti članovi stranaka, sucima, vojnicima, policajcima onima koji nisu dužnosnici ali imaju utjecaj u državi koji se tiču novca, da pripaze na to", kazao je Milanović.

Komentirao je Milanović i premijera Andreja Plenkovića koji nije bio razgovorljiv kada je njegova inauguracija bila u pitanju.

"Normalno smo razgovarali, kao i s drugima, bilo je normalno iskri, bit će ih i ubuduće, a možda i neće. Upoznao sam ga i sa svojom majkom", rekao je Milanović dodajući da će s premijerom razgovarati i o čelniku SOA-e, ali i o drugim stvarima.

Video: Inauguracija Zorana Milanovića

Komentara 42

DU
Deleted user
13:48 19.02.2020.

I mene su isto zvali, ali su mi bili sumnjivi ti stariji muški u haljinama oko mene mladog i zgodnog.

VL
vlatx
14:14 19.02.2020.

Eh ni masoni nisu što su nekad bili, kaj nisu vidjeli lika kako se baca sa oklopnjaka? Pa kaj bi tek napravio u njihovoj loži:-)))

Avatar Piktor-
Piktor-
14:12 19.02.2020.

Nevjerojatno ! Jesu li masoni stvarno spali na to, da pozovu jednog Milanovića ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije