Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.01.2020. u 11:04

I po tomu što traže povrat Titove biste vidi se da u SDP-u nisu razumjeli Milanovićevu kampanju

Tek što je impresivnim postizbornim govorom, kakav mu je bio i prvi premijerski govor u Hrvatskom saboru, blagotvorno djelovao na one kojima nije bio izbor, te tako efektno otopio napetosti i prigušene tenzije, Zoranu Milanoviću pokušali su dobaciti “vrući krumpir”, ali se on vješto izmakao.

 

Na pitanje o povratu Titove biste u Ured predsjednika RH pitijski je odgovorio: “Pantovčak nije muzej”, iz čega se ipak da iščitati kako od vraćanja biste neće biti ništa.

I za kampanje Milanović je izbjegavao odgovoriti na to pitanje, očigledno ne samo iz koristoljubivih predizbornih razloga pa je odgovarao “o tome ne razmišljam, a i to uopće nije bista, nego reljef”, a i uoči sučeljavanja na RTL-u ustvrdio je kako očekuje pitanja koja će se “minimalno baviti Titom i tom ekipom, i Pavelićem, i na tome ću inzistirati”.

 

I, premda se moglo očekivati kako će na pitanju Titove biste nastaviti inzistirati s desna, začudo to su pitanje nametnuli u SDP-u, i to ne neki marginalci, već političari s iskustvom, Joško Klisović, Arsen Bauk i Gordan Maras.

Naravno, žele li se ponovno otkopati ideološki rovovi, od vraćanja Titove biste na Pantovčak nema boljeg poteza. Njezin premještaj iz Ureda predsjednika bila je jedna od rijetkih simboličnih gesti učinjena za žrtve Titova režima, i za njih bi simbolično vraćanje biste na Pantovčak predstavljalo ponovno otvaranje rana.

Bez obzira na to što su o tomu mislili bivši predsjednici, uključujući i po tom pitanju nedvojbeno natprosječno upućenog, ali ipak subjektivnog dr. Franju Tuđmana.

Ali, čak i da budući predsjednik i tim oko njega ocijene da imaju snažne političke razloge zbog kojih bi bistu trebalo vratiti, to Milanoviću u ovom trenutku apsolutno ne treba.

Jer, neki kao da ga nisu čuli kad je rekao da će biti predsjednik svih građana Republike Hrvatske i da će inzistirati da “nikoga bez potrebe ili namjerno ne povrijedi”, te se zauzeo za dijalog.

 

Svojim stavom i nakon izborne pobjede Milanović je pridobio i naklonost biskupa. Inzistiranje na povratu biste na Pantovčak nije niti u interesu SDP-a, u kojem vodeći ljudi još ne shvaćaju da je izborna pobjeda Zorana Milanovića ponajviše njegova pobjeda.

Pogledajte i video: Životni put Zorana Milanovića

Komentara 8

ST
stefj
11:25 09.01.2020.

Vidjet ćemo. Ako krene stopama SDP-a, onda je gotovo. Ako se ovaj puta uspije držati postizbornog govora, onda ima nade... Imao je isto takav, jako dobar govor i kada je postao premijer, no nikada se toga nije držao... Puno toga bit će jasno kada vidimo listu savjetnika koje je odabrao.

MO
modovisisajteMaraschino
09:54 10.01.2020.

pa on i lignja su prvi počeli kopati te rovove.... samo što glasačke ovce imaju kratko pamćenje

MA
macor
08:53 10.01.2020.

Ljevicar sam, cijenim Tita, al njegova bista nek ostane u rodnoj kuci koju cu ove godine posjetiti. Zasto bi netko s tom bistom svake cetiri godine ping-pong igrao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije