Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA OSOBNI ZAHTJEV

Grabar-Kitarović razriješila Hrgu, ostaje bez prava da godinu dana prima naknadu

Mirjana Hrga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
08.01.2020.
u 20:39

Poznata novinarka postala je savjetnica na Pantovčaku 16. siječnja 2019.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je razriješila dužnosti savjetnicu za strateške politike odnose s Hrvatskim saborom i Vladom Mirjanu Hrgu, na osobni zahtjev, potvrđeno je Hini iz Ureda predsjednice.

Grabar-Kitarović je Hrgu svojom savjetnicom imenovala prije nešto manje od godinu dana, odnosno odluka o imenovanju stupila je na snagu 16. siječnja prošle godine.

S obzirom na to da dužnost nije obnašala najmanje godinu dana, Hrga nakon odlaska s dužnosti ima pravo samo na na tri mjeseca pune i tri mjeseca polovice dužnosničke plaće, a ne na šest mjeseci pune i šest mjeseci pola dužnosničke plaće.

Mirjana Hrga u srijedu navečer nije bila dostupna za izjavu.

Komentara 26

Avatar Bud Humski
Bud Humski
19:47 08.01.2020.

Mogla je i Vlatku Pokos uzeti za savjetnicu! KGK je stvarno vukla neke vrlo zanimljive poteze!

DU
Deleted user
19:42 08.01.2020.

Nije je niti trebala zaposliti. Sve stručnjaci, a na tone savjetnika, koje onda narod mora plaćati. Kad bi sami plaćali sigurno bi bilo manje "savjetnika" da ne rečem uhljeba.

DU
Deleted user
19:32 08.01.2020.

"Razišle se" prošlog ljeta, a čitavo vrijeme je dobivala plaću...Jbt...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije