Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET U PROBLEMIMA

Milana Štifanića iz kuće izvukla policija nakon što im je prijetio oružjem

Foto: Dusko Marusic/PIXELL
1/2
21.08.2018.
u 13:16

– Ne prilazite. Imam i oružje!

Pune ruke posla imala je pulska policija sa starim “junakom” crnih kronika Milanom Štifanićem (47), zbog čega je u pulskom naselju Šijani u ponedjeljak poslijepodne vladalo pravo opsadno stanje. Jer Štifanić je jedno vrijeme bio zatvoren u kući, odakle je prijetio da će ozlijediti i sebe i policajce, ali i još jednu osobu koja je s njim bila u kući.

Ne prilazite. Imam i oružje! – navodno je vikao policajcima. A sve je počelo tog dana u 17.50 kada je u policiju došla osoba koja je Štifanića prijavila zbog prijetnji i obiteljskog nasilja. Policajci su zaprimili prijavu, nakon čega su zbrinuli osobu kojoj je Štifanić prijetio. Potom su otišli do njegove kuće kako bi ga priveli, a on je doslovno podivljao.

Prijetio je da će nožem ozlijediti i sebe i osobu koja je s njim bila u kući, a prijetio je i policajcima. Potom je kazao da ima vatreno oružje, pa policajcima nije preostalo ništa drugo nego da mu upadnu u kuću, razoružaju ga te uz primjenu sredstava prisile privedu.

Uhićen je oko 19 sati, a prije toga se uspio i ozlijediti hladnim oružjem pa je prvo odveden u Opću bolnicu Pula, kako bi mu se pružila liječnička pomoć, nakon toga je odveden na policiju radi ispitivanja. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje, a očekuje se da bi tijekom dana mogao biti doveden i pred suca istrage Županijskog suda u Puli.

Štifanić je inače od ranije poznat policiji zbog kaznenih djela s elementima nasilja, a svojedobno je bio uhićen i suđen zajedno sa Stjepanom Prnjatom, trenutačno pritvorenim u akciji Nana, zbog sumnje da je krijumčario 100 kilograma kokina.

Prnjata i Štifanića USKOK je svojedobno optužio za krijumčarenje i preprodaju stotina kilograma kokaina i heroina. Prema optužnici, to se događalo od 2001. do 2007., a njih su dvojica pritom, tvrdio je USKOK, zaradili milijune eura. U tom postupku Prnjat se teretio za pranje novca, a u to vrijeme on je bio u zatvoru u Italiji pa mu se sudilo u odsutnosti dok se Štifanić branio sa slobode, jer se suđenje odužilo pa mu je istekao maksimalni pritvorski rok od tri i pol godine.

Nakon izlaska iz pritvora, dolazio je na rasprave sve do travnja 2001. godine kada je nepravomoćno osuđen na pet i pol godina zatvora. Kako se na objavi presude nije pojavio, za njim je raspisana tjeralica po kojoj je u studenome 2013. godine uhićen u Nizozemskoj i izručen Hrvatskoj.

Vrhovni sud presudu je njemu i Prnjatu ukinuo 2014., a ponovljeno suđenje iz Rijeke je premješteno u Zagreb te još nije okončano.

Komentara 7

DU
Deleted user
14:34 21.08.2018.

Inace poznati ljubitelj opere, paske cipke i nadasve pasionirani hranitelj golubova😂😂😂😂

KC
Kcro
13:37 21.08.2018.

Postenjacina neka.

RI
rightside
13:40 21.08.2018.

super,, i popodne ga pustite jer sigurno glavne musterije vec pitaju kad ce bit pusten))))nego, nista ne pise sta se naslo u kuci za vrijeme pretresa,, ili se dilerima tog kalibra ne radi pretres nikad??mozda neki novi clanak u postupniku o tome a da ja neznam..))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije