Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Kujundžić:
Povratak na članak

'Crkva neće sudjelovati u zakonu o pobačaju'

U demokratskom društvu kod donošenja bilo kojeg zakona u javnoj raspravi mogu sudjelovati svi

Komentari 90

DU
Deleted user
09:54 27.03.2018.

Milane daj odstupi više sa mjesta ministra.Ni sam neznaš šta hoćeš.Nemožeš u manje od 24 sata davati dvije oprečne izjave. Nesposobnjalović na tako važnom mjestu kao i većina njegovih kolega.

VL
Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
10:47 27.03.2018.

jučer je rekel kak bu i crkva sudjelovala!!😂😂😂😂

VL
DU
Deleted user
09:59 27.03.2018.

u sekularnoj državi Crkva i bilo koja druga udruga može biti jedino promatrač onoga što radi Vlada...

VL
DU
Deleted user
10:13 27.03.2018.

Crkva će sudjelovati tako da će baciti fetvu na sve koji drukčije misle...

VL
ON
ON
11:30 27.03.2018.

Evo jednog dobrog primjera kakve mi ministre i kakvu vladu imamo.Jučer je rekao glupost,a danas je demantira.Vjerodostojno.To su zabilježile sve kamere TV,zamislite koliko je takvih nepromišljenih izjava i koliko odluka donešeno u ovih 27 godina.Nije ni čudo da smo u banani.

VL
DU
Deleted user
10:53 27.03.2018.

Odkada crkva sudjeluje u donošenju zakona? abortus je pitanje zdravlja žena.I svatko svoga tijela gospodar.Znači svećenik treba biti i u bračnoj sobi.Crkva si malo previše umišlja i sebi daje za pravo da se mješa u sve pore života.Neka se crkva brine za vjeru i duh a ne politiku i mješanje u život ljudi

VL
Avatar quousque tandem
quousque tandem
11:18 27.03.2018.

Profesore, na dobrom ste putu da pobačaj ako baš i ne zabranite bar učinite nemogućim. Jer ovim tempom, dok vi donesete zakon o zdravstvenoj zaštiti koji obećavate već dvije godine, moglo bi se dogoditi da nam u zemlji ne ostane nitko tko zna liječiti upalu grla, kamoli voditi abortus.

VL
MA
macor
10:11 27.03.2018.

Njegova izjava da će u pripremu tog zakona biti uključeni svi pa tako i Katolička crkva, poručuje, netočno je protumačena/// Pa ovaj zaista misli da ama bas svi mi imamo IQ kisne gliste. Juce je na TV jasno i glasno rekao da ce se i crkva ukljuciti u izradu ovoga zakona.

VL
BI
binki
09:56 27.03.2018.

Kako ovi HDZovi ministri u zdrav mozak svoje glasaće.Neprocjenjivo.

VL
Avatar fenixem
fenixem
10:09 27.03.2018.

Pa gdje to crkva ima vecu ulogu od one da se u njoj mole ovce!!!Zasto bi crkva uopce se u nesto petljala.To je moguce samo kod nas,jer mi smo postali vijernicki rezervat u kojemu ce uskoro crkva i dnevnik voditi,filmove birati i zi vot regulirati,da samo kod balkoovaca je to moguce,jer ovdje su vijernici veci i od Vatikana.....pljuc balkan...

VL
DU
Deleted user
11:41 27.03.2018.

mi do sada 99 % njegovih izjava nismo shvatili.

VL
ZD
zdubic
11:56 27.03.2018.

Jeste li za prosvjed da se makne, jesmo.

VL
Avatar CORPUS OMNE . . .
CORPUS OMNE . . .
15:50 27.03.2018.

Većina svih građana Hrvatske, posebno katolika i nadasve žena, je protiv pobačaja i to ne treba posebno obrazlagati. Zbog toga, a i zbog bolje educiranosti te raspoloživosti zaštite od neželjenog začeća broj pobačaja u Hrvatskoj konstantno i rapidno opada. Zatoto problematiziranje tog, ionako neželjenog, čina zapravo je kucanje na otvorena vrata svekolike javnosti. Ali, naravno, to je i puno više od toga. Želi se zapravo vlast, pravo arbitriranja, pravo kontrole, nad tuđim tijelom, pravo nasilnog provođenja prokreacijske i demografske politike svodeći ulogu žene na stroj za rađanje. A žena je tijekom prošlog stoljeća kroz proces emancipacije, negdje brže, negdje sporije, izborila status jednakopravne i jednako vrijedne osobe u odnosu na muškarca. To iskustvo danas se nemože više zaboraviti i kotač povjesti vratiti unazad. Dakle, ne radi se tu o nikakvoj "zaštiti života od začeća ..." već (da se ne lažemo) o golom patrijarhalnom nasilništvu. Onom istom o kojem je riječ i kod protivnika tzv. Istambulske konvencije. Zato, sudjelovala crkva ili ne rezultat će biti isti. Po pravilima liberalne demokracije s dovoljnom većinom bit će donijet "novi" zakon u kojem neće biti zabrane abortusa, a sve ostalo je manje više teatar. Pri tom je najvažnije da liječnička struka skine masku "priziva savjesti" i osigura da zdravstvena skrb bude raspoloživa svakom pacijentu na dobrobit njegova sveukupnog mentalnog i tjelesnog zdravlja.

VL
BD
bozidar.dolenec
22:37 27.03.2018.

Nesi bil nikaj pitan pa od....!

VL
SF
Sv Franjo
11:15 27.03.2018.

Abortus je ono kad te rastrgaju živog u utrobi tvoje majke.Bol veča od svega a ljubav majke tvoje užasava.Ne možeš vrištati a bol veča od svemira.

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
13:43 27.03.2018.

Velika je greška ne dozvoliti Crkvi da dade svoj doprinos u zakonu koji regulira pitanje prekida trudnoće.Zašto? ----------Ostaci trupala gotovo 800 beba pronađeni u kanalizaciji crkvenog utočišta Večernji list 4.3.2017. Ostaci trupala beba, od novorođenčadi do trogodišnjaka, otkrivena su uu u kanalizaciji kuće u Irskoj u kojoj je Crkva nekoć vodila utočište za neudane majke, Pa evo, nakon ovakvoga iskustva smatram da je Crkva dovoljno kvalificirana.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
14:00 27.03.2018.

Crkva se mjesa u politiku, vidite i samo dokle je to dovelo. Crkva se mjesa u demografiju, Hrvata sve manje.

VL
DU
Deleted user
09:41 27.03.2018.

Ovdje se slazem s Kujundzicem.Crkva ima pravo na svoj stav,ali on mora biti odmjeren i u duhu vremena. Strogo treba razdvojiti sferu moralnog od pravnog.

VL
Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
14:28 27.03.2018.

Samo totalni ignoranti i ostrašćeni aktivisti mogu zagovarati da "samo struka" (tj.. liječnici) odlučuju o tako krucijalnoj stvari kao što je pobačaj. Pobačaj NIJE samo medicinsko pitanje. Pobačaj NIJE niti samo pravno pitanje. Pobačaj NIJE niti samo etičko pitanje. Pobačaj NIJE niti samo duhovno/religijsko pitanje. Pobačaj NIJE samo psihološko pitanje. Pobačaj NIJE samo pitanje ženskih prava. Pobačaj je civilizacijsko pitanje koje zadire u SVE te aspekte i zato u pripremi kvalitetnog zakona koji će regulirati pitanje pobačaja MORA sudjelovati široki spektar stručnjaka i autoriteta iz SVIH nabrojenih područja. Isključivati bilo koju od tih domena znači raditi nasilje nad samom suštinom pobačaja - a to je kardinalni čin kojim majka nasilno zaustavlja prokreacijski proces začet u njenoj utrobi. To je između ostalog i evolucijsko-bološko pitanje naše vrste koje preispituje samu čovječnost čovjeka i granice do kojih ćemo dozvoliti da čovjek svojom slobodnom voljom vrši nasilje nad samom svojom prirodom i svojim integritetom kao bića. Da li bismo sa jednakim žarom zagovarali i branili "pravo" pojedinca da si slobodnom voljom kirurški odstrani ruku, nogu, oko ili glavu ? Zato nemojmo se igrati vatrom i budimo jako oprezni da ne isključimo niti jedan aspekt od gore nabrojanih.

VL
Avatar sindarela
sindarela
17:28 27.03.2018.

Kaj su dečki odustali

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.