Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEČENJE U PHILADELPHIJI

Mila na putu za Ameriku, putnici joj pljeskali u Zagrebu. Otac: Idemo u nove bitke

Mila Rončević u pratnji roditelja odlazi na liječenje u Ameriku
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/30
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.04.2019.
u 08:36

Sanjin otac, djed Franjo, kazao je za medije da je iznos koji se trebao prikupiti prvo šokirao obitelj, a onda ih je šokirao i prikupljeni iznos.

Obitelj Rončević s dvogodišnjom Milom, koja boluje od rijetkog oblika leukemije, u utorak je zrakoplovom otputovala za Philadelphiju, gdje će već danas biti primljena na liječenje u tamošnju dječju bolnicu.

Obitelj Rončević jutros je sanitetskim vozilom iz Rijeke stigla na zagrebački aerodrom nakon što su kasno sinoć iz američke bolnice dobili potvrdu, plan liječenja i račun od 2,3 milijuna dolara. Zrakoplov je nešto nakon 9 sati krenuo za Frankfurt, odakle će nastaviti let za Philadelphiju.

– Hvala vam svima što ste se u ovakvom broju odazvali, hvala ljudima, medijima, svim našim prijateljima... Ne znam što više reći. Sada je stvarno dosta ovog cirkusa i idemo u nove bitke. Mi idemo svoje odraditi. Hvala lijepa, ljudi – rekao je Marin Rončević

Putnici koji su bili u zračnoj luci pljeskali su Mili, javljaju 24 sata.

– Zadnja dva tjedna spavao sam jedva tri sata ukupno. Jučer smo se natezali do 1 ujutro, spremali, u pet smo ustali. Ja nisam ni pogledao karte – rekao je Marin i još jednom za kraj zahvalio svima.

Mila je svima mahnula i pozdravila sve.

Nepoznati autor izrazio je podršku Mili grafitom koji je osvanuo na postolju spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Foto: Vecernji.hr

''Ovo što je Hrvatska napravila stvarno je nešto posebno''

Roditelji su po djevojčicu došli u riječku bolnicu oko 6 ujutro. Djed Vladimir, Marinov otac, s malom Milom proveo je noć dok su se njezini roditelji pakirali, javljaju 24 sata.

Sanjin otac, djed Franjo, kazao je za medije da je iznos koji se trebao prikupiti prvo šokirao obitelj, a onda ih je šokirao i prikupljeni iznos.

– Sve je to jako teško, ali možda je ipak sada malo lakše. Ovo što je Hrvatska napravila stvarno je nešto posebno – rekao je i dodao da se sad sve kreće u smjeru koji im daje nadu, javljaju 24 sata.

Ključne riječi

Komentara 73

PA
Pajkoslava2
07:50 02.04.2019.

Sretno Mila! Za roditelje nema goreg od toga da gledaš dijete koje boluje, a ti ne znaš kako bi mu pomogao. Nadam se da ćete uspjeti. ❤

MO
moškov
07:01 02.04.2019.

Hrvati su to napravili ..i nikad u nicemu nije sporan hrvatski narod...da su politicari priblizno milosrdni i solidarni kao narod onda bi krenuli naprijed kao drustvo...Neka Bog uslisi nase molitve za malu Milu....

VR
Vrac666
08:43 02.04.2019.

U par dana se skupe i obrane od poplave. U par sati se organiziraju i ugase požare. U par klikova se slože i spriječe porez na nekretnine. U jedan vikend skupe više od 4 milijuna dolara za liječenje djevojčice koju ne poznaju. Bez ijednog političara, ideologije, državne službe ili stranke. Bez ijednog pečata, papirologije i stranačkog uhljeba. Bez pitanja čiji je djed bio partizan, čiji ustaša, tko za koga navija, tko je lijevo, tko desno, tko sjeverno, tko južno? Neka mi netko objasni kako je ovakav narod dozvolio da ga šačica seronja od izbora do izbora posvađa, razjedini i opljačka? I zašto im to tolerira?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije