Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznošenje obrane

Mikulić: Smijenjen sam jer sam odbio nalog premijera

Milivoj Mikulić
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
20.02.2019.
u 16:21

Smijenjen sam jer nisam htio provesti jedan posao, kazao je Milivoj Mikulić, bivši član uprave HAC-a

Odgovarajući na pitanja sutkinje Gordane Mihele Grahovac, Milivoj Mikulić, bivši član uprave HAC-a i jedan od optuženika u aferi HAC-Remorker na zagrebačkom Županijskom sudu nastavio je s iznošenjem obrane. Među ostalim pojasnio je razloge svoje smjene, do koje je došlo po direktnom nalogu tadašnjeg premijera Ive Sanadera.

– Smijenjen sam jer nisam htio provesti jedan posao. Da taj posao napravim preko Crnjaka mi je naložio premijer. Taj posao je Crnjak, kao predsjednik uprave, ranije načelno prihvatio. Trebao sam provesti nalog da se od Kamen Ingrada, odnosno kamenoloma Velika otkupi kamen. Rekao sam da ne vidim način da se to provede jer je prema Zakonu o javnoj nabavi trebalo imati najmanje dva valjana ponuditelja, a u Slavoniji postoji samo jedna legalni kamenolom – kazao je Mikulić.

– Je li vaša smjena imala kakve veze s poslovanjem tvrtke Sklad-gradnja? – zanimalo je sutkinju.

– Nema veze, barem koliko ja znam. Nakon konzultacija s Crnjakom ja sam otišao u Vladu i priopćio premijeru da je to što traži nepovredivo. Odbio sam ga riječima: Jednostavnije je da odmah odem u Remetinec, nego da to napravim pa odem u Remetinec. Premijer je bio ljut, a par sati kasnije nazvao me Livaković i kazao mi da sam smijenjen – kazao je Mikulić.

Mikulić je iskazivao i o tvrtki Dinarik, koju je osnovao njegov brat, a koja je dobivala poslove na izgradnji autocesta. Kazao je da je tek na suđenju čuo da je njegov brat u nekoliko navrata dobio 100.000 eura od Sapunara.

– Teško mi je sada reći što bih napravio da sam znao da je moj brat uzeo novac, no protivio bih se tome – kazao je Mikulić.

Komentara 1

DU
Deleted user
19:09 20.02.2019.

takve faraone sve treba zmenjati...a sad kme, kme , kme...pa naravno da moras slusati premijera kad si u drzavnoj uhljeb firmi....da si privatnik fino bi ga steral u pm....ali ovak....sad kmeci....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije