Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar branitelja
Povratak na članak

Mijo Crnoja: Ja sam vlasnik zemljišta, mogu ga prodati drugi dan

Na komentar da je SDP u Saboru upravo zatražio njegov opoziv, uzvratio je da je to njihovo pravo te dodao "dapače, neka traže, Bože moj"

Komentari 160

MU
Mukowsky
11:08 27.01.2016.

Crnoja daj ostavku i pomozi Oreškoviću i vladi da se bavi pravim pitanjima. To je moralni čin i u cilju boljitka.

VL
MA
margaritas
11:55 27.01.2016.

Imam dva brata i supruga koji su branitelji, od Hrvatske države nisu tražili ništa a dobili su samo odlikovanja. Brat mi je nažalost obolio i sada se već petnaesti put nalazi u Jankomiru, ima 40 godina staža i ne možeože još u mirovinu ., jer nema dovoljno godina. Sramota za sve koji su bili u ratu a da pritom nisu stradali, da stalno nešto traže od države, . Poštujem sve branitelje naročito invalide njima stvarno sve treba dati ali tko će financirati tisuču braniteljskih udruga svaka sa svojim zahtjevima i konačno utvrditi lažne branitelje koji su se na svakakve načine domogli mirovine.

VL
LA
Latz
11:18 27.01.2016.

"Nisam s nikakvom namjerom išao mimo zakona" - nebitno; "Ja sam s tim novcem mogao raditi što hoću, to je moj novac." - ako je namjenski kredit nije nebitno jer namjena povlači posebne uvjete kamatne stope i drugih aspekata kredita. Je li stvarno time što mu je dodijeljeno zemljište od države za izgradnju kuće uopće obvezan tamo izgraditi kuću - tko zna, kod nas su zakoni, a čak i više braniteljski propisi puni nelogičnosti pa možda ni nije zakonski obvezan tamo izvršiti ono zbog čega mu je namjenski poklonjeno zemljište. Od navedenih stvari je najzanimljivije (a nije adresirano u članku) kako je mogao dobiti kućni broj za nastambu koja nema niti građevinsku dozvolu, niti uporabnu dozvolu i bez svega toga postaviti tu adresu na svoje dokumente. Citat propisa - "Dodjela kućnog broja --- Rješenja o kućnim brojevima izdaju mjesno nadležni Katastarski uredi. Svakoj zgradi nakon izgradnje potrebno je u okviru naselja te ulice u kojoj je zgrada izgrađena odrediti pripadajući kućni broj. Kućni broj se određuje u svrhu lociranja zgrade u prostoru, te evidentiranja zgrade u adresnom sustavu." -- ako nema kuće nema kućnog broja (jer mu je cijela svrha da adresira građevinu, a ne česticu), ako nema uporabne dozvole zgrada nema sve papire, a ako nema građevinske dozvole zgrada pravno ni ne postoji legalno --- Kako sve to stoji, kako je uopće Crnoja završio sa tom adresom na osobnoj iskaznici i tko mu ju je i uz čiju pomoć omogućio. Ovdje istraga mora obuhvatiti veći broj ljudi. Jednom konačno takve stvari moraju prestati i ako baš treba krenuti od Crnoje (a puno ih se ranije pod bilo čijim mandatom ignoriralo) onda nek krene. Jer jedino je bitno da konačno krene.

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
10:59 27.01.2016.

Zanimljivo je to domoljublje pojedinaca. Pojedinci su iz domoljublja napravili brend zahvaljujući kojem su stekli bogatstva o kojem mi obični ne možemo niti sanjati. S druge strane veliki broj branitelja je na rubu egzistencije, oni nisu uopće bili u prilicii dobiti zemljište ili povlašteni kredit?!

VL
OD
odraneol
11:19 27.01.2016.

Ovaj čovjek nema blagog pojma što priča! Pa, on ukopava sam sebe.

VL
GR
gripen
11:48 27.01.2016.

Šta ste se digli na zadnje noge komunjarci ? Kao da je Crnoja jedini branitelj u Hrvatskoj koji je dobio zemljište? I šta je tu sporno?

VL
QQ
qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
11:25 27.01.2016.

Ako si pošten daj ostavku odmah, nego ovo je ipak sitna riba prema zokinom bivšem ministru turizma koji je kupio zemlju za 1mil a prodao za 25milja...kako ga se više ne spominje??

VL
PA
pavo
11:30 27.01.2016.

"Znači dodjelom zemljišta i kredita Hrvatska je mene zbrinula!" Sramota koja pokazuje nakaznost sustava koji je omogućio naplatu obrane domovine. Donedavni tako zvani ministar Matić je muljao sa svojim braniteljskim statusom i PTSP-om, a novi tako zvani ministar je od države bezplatno dobio zemljište, a zatim uz pomoć tog zemljišta izbjegava platiti prirez! Ministarstvo branitelja treba ukinuti, a isto tako treba ukinuti i status branitelja i sve beneficije koje proizlaze iz toga. Zajedno s tim treba ukinuti i sve pogodnosti i goleme novce koje dobivaju partizani odnosno njihovi nasljednici, jer to je tek strašan absurd. Nitko, baš nitko ne bi smio moći naplaćivati svoje domoljublje, ni oni koji su se borili za Hrvatsku, a još manje oni koji su se borili protiv Hrvatske! I evo novaca za zdravstvo, školstvo, normalne mirovine i t.d.

VL
TR
Trnjanec
11:24 27.01.2016.

Birali ste - eto vam.

VL
BS
bslider
12:06 27.01.2016.

Koja sirovina..pljuc

VL
TM
trade_mark
11:00 27.01.2016.

koja džončina od obraza!!

VL
Avatar dr. Evil
dr. Evil
13:26 27.01.2016.

ma ti si jedan prosječni hadezeovac, ništa novo

VL
SP
Spectator
14:00 27.01.2016.

S novcem može raditi što hoće, ALI: 1. Prijava boravka je lažna, jer u onoj baraci ne živi, nego se prijavio zbog izbjegavanja plaćanja prireza gradu Zagrebu ! 2. Ako je bio dužan početi gradnju objekta na poklonjenom zemljištu u u roku od 3 godine, a nije, i ugovorom je to precizirano, zemljište mu treba oduzeti. 3. Bez obzira što bi sada "platio sve što duguje prirezom" Zagrebu, to ga ne oslobađa krivnje zbog neprijavljivanja prireza u mjestu stvarnog boravka ! Kada bi bilo tko od nas opljačkao banku, spremio ili trošio tu lovu, pa kad nas uhvate nakon 10 godina rekli kako ćemo sve to vratiti, isto ne bismo odgovarali za pljačku ? DA IMA IMALO SAVJESTI I MORALA ODMAH BI PODNIO OSTAVKU !! No, teško se odreći dobro plaćena nove pozicije !

VL
DU
Deleted user
11:33 27.01.2016.

Crnoji logika nije jača strana. Sad me ne čudi što je diplomirao i magistrirao na Fakultetu političkih znanosti.

VL
ZG
zgblabla
12:23 27.01.2016.

možemo biti i ustaše i partizani,možemo biti i domobrani i branitelji ali prirez se platiti mora ako želimo sjediti u vladi

VL
ZE
zelenakrava
13:15 27.01.2016.

I ja sam hrvatski branitelj.Nemam braniteljsku mirovinu i 17 godina sam bio bez posla. I ja sam mogao u ratu dobiti metak(srećom nisam). Zašto Crnoja može dobiti besplatno gradilište a ja ne? Ja ga doduše nisam ni tražio.Nisam ni znao da bih imao prava na to. Tko je taj tko skriva informacije o pravima (ako jesu) ili privilegijama za izgleda samo neke,Hrvatske branitelje. Izdajnik se ne mora biti samo u ratu.Izdaja u miru isto bi se trebala sankcionirati!

VL
ZG
zgblabla
12:12 27.01.2016.

u vladi ne može sjediti čovijek koj izbjegava plačanje prireza 1000kn mjesečno , takav gospodin da je 100x branitelj ne zaslužuje mjesto u vladi,

VL
SO
soks1960
12:40 27.01.2016.

Crnoja, ako si pravi branitelj DAJ OSTAVKU i idi, nemoj otezavati vladi posao. Ja mislim da mi branitelji trebamo i moramo biti CASNI.....

VL
Avatar NJONJO
NJONJO
12:29 27.01.2016.

a gdje stanuje gospodin i da li je ovo sve oko zemljišta bilo potrebno, jer je već stambeno zbrinut.Ima i onih koji nemaju nikakvo stambeno rješenje

VL
MA
Machak
14:02 27.01.2016.

Negdje sam pročitao i da je dobio i invalidninu - a kako to da je sad ozdravio? Mislim - način na koji tumči zakon je van pameti. Kredit za stambeno zbrinjavanje se dobiva pod posebno povoljnim uvjetima i taj jee namijenjen stambenom zbrinjavanu. Zemljište koje mu je dodijeljeno dodijeljeno mu je pod posebno povoljnim uvjetima da bi sebe zbrinuo,a ne da bi ga prodao. Ja ne mogu vjerovati da netko sve ovo izvodi i sebe smatra poštenim i visokomoralnim a u tome ima čak i podršku. Taj kredit je mogao dobiti neki branitelj kome je stan prijeko potreban, a ovaj traži kruha preko pogače. Tko je tu lud?

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.