Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezanje linija

Mijenja se vozni red za 343 putnička vlaka

Vlakovi
Sanjin Strukić/PIXSELL
09.04.2014.
u 21:21

Na tri relacije putnici će se umjesto vlakovima voziti autobusima. HŽ PP promjenama će uštedjeti 80 milijuna kuna

HŽ Putnički prijevoz od 24. travnja djelomično će promijeniti važeći vozni red. U HŽ PP-u kažu da je došlo do primjene voznog reda većinom vlakova koji voze vikendom. Na nekim relacijama umjesto vlakova vozit će autobusi, a manji dio vlakova više neće voziti. Promjene u voznome redu obuhvaćaju 270 vlakova u lokalnom i daljinskom prijevozu na području Hrvatske te 73 vlaka u gradsko-prigradskom prijevozu Zagreba, ukupno oko 10 posto prometa HŽ PP-a.

Putnici na relacijama Banova Jaruga – Daruvar, Ploče – Metković i Strizivojna – Vrpolje – Slavonski Šamac umjesto vlakovima prevozit će se autobusima, kao i na relaciji Knin – Zadar do završetka remonta. U HŽ PP-u navode da su sredstva za poticanje putničkog prijevoza željeznicom smanjena za 131,5 milijuna kuna, a da će promjenama u voznome redu smanjiti troškove za oko 80 milijuna kuna.

>> Nema vlakova od Sesveta do Dugog Sela, sjedajte na autobuse

Komentara 2

DU
Deleted user
07:59 10.04.2014.

Najbolje bi bilo ukinuti vožnju svih vlakova. Tada bi ušteda bila 100-postotna, a od te goleme uštede plaće zaposlenima u HŽ Putničkom prijevozu mogle bi se povećati minimalno za 100 posto. A moglo bi se i zaposliti još nekoliko stotinaa ljudi. Tako treba gospodariti. Toga se nije dosjetio ni onaj ministarski doktor seoskog turizma Hajdaš udani Dončić Sinke. Evo mu prijedloga za razmišljanje.

ME
medjimurje
08:27 10.04.2014.

Ako nastave sa svojom "stednjom" od sveg nece ostati nista -drzava u kolapsu ; mozda je to i cilj kukuriku koalicije ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije