Naslovnica Vijesti Svijet

Crveno svjetlo Sorosu i financiranju migranata

EU pokrenuo je istragu o korupciji i nepravilnostima pri trošenju novca iz fondova EU koji je primio zet Viktora Orbana
16. veljače 2018. u 06:45 69 komentara 4642 prikaza
Viktor Orban
Foto: Bernadett Szabo/REUTERS/PIXSELL

Mađarska vlada, baš kako je premijer Viktor Orban i najavljivao, predstavila je novi protuimigrantski zakon kojim se nevladinim organizacijama zabranjuje financiranje i pomaganje migrantima kada se, kako je navedeno u obrazloženju zakona, time ugrožava nacionalna sigurnost.

milijarder u Davosu Soros opleo po Trumpu i Putinu, Facebooku, bitcoinu; Njihovi dani su odbrojeni

Mađarski mediji pišu da je cilj ovog zakona ponajprije spriječiti djelovanje nevladinih organizacija iza kojih stoji George Soros, a koji svojom izdašnom financijskom pomoći podupire politiku otvorenih vrata prema migrantima. Također, zakonom se predviđa i uvođenje 25 posto poreza na sve inozemne donacije koje primaju nevladine udruge koje na bilo koji način potpomažu migrante u Mađarskoj. I dok Orban po pitanju migranata šalje otrovne strelice prema Europskoj uniji uspoređujući birokrate u Bruxellesu sa sovjetskim politbiroom, u javnost je procurila priča kako od istog tog Bruxellesa i njegovih izdašnih fondova obitelj i suradnici mađarskog premijera imaju i te kako veliku korist.

Spiegel piše da je Orbanov zet István Tiborcz ilegalno prisvojio milijune eura kroz nepravilnosti vezane za promjene javne rasvjete u mađarskim gradovima.

Prema podacima istrage koju vodi Olaf (Ured EU za suzbijanje korupcije), 35 mađarskih gradova zatražilo je promjenu javne rasvjete za što je EU izdvojio 43,7 milijuna eura, a posao je išao preko Tiborczeve tvrtke Elios Innovativ, pri čemu su nepravilnosti i, kako se navodi, “organizirani oblici korupcije” zabilježeni u slučajevima 17 od 35 navedenih gradova.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Viktor Orban
1 / 12
Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu!
Sastanak Orbana i Kurza Dvije Europske unije Kurz i Orban protiv Merkel i Macrona George Soros ADRIANA PRLIĆ Soroseva zaklada i sada ima više novca nego dobrih ideja Brexit Britanci optužuju ‘Soros financira zavjeru koja nas želi vratiti u EU’
Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama

A1 izdvaja za Vas

  • Bluefull:

    Spiegel piše ....ili točnije Soros piše , lupež uzvraća udarac preko svojih plaćenika ,. Bravo Viktore ne daj se smesti , samo oštro sa sorosovskim teroristima ili tkz. otvorenim društvima ....

  • Catalonia:

    Orban bi i Hrvatskoj dobro došao.

  • goran.trancar:

    naravno cim se usprotivis diktatu supaka iz EU odma krene hajka......puna podrska ORBANU