Naslovnica Vijesti Svijet

Soros opleo po Trumpu i Putinu, Facebooku, bitcoinu; Njihovi dani su odbrojeni

Okomio se i na Rusiju Vladimira Putin, "mafijašku državu", u dvorani za prijeme luksuznog hotela u švicarskom skijalištu.
26. siječnja 2018. u 09:29 59 komentara 9108 prikaza
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/2

Američki multimilijarder mađarskog podrijetla George Soros napao je u četvrtak u Davosu, gdje se održava Svjetski ekonomski forum, sve i svakoga: Trumpovu vladu, društvene mreže, bitcoin.

Donald Trump u Davosu Svi su ga htjeli snimiti Spektakl u zraku: Trump u Davos stigao u formaciji od 7 helikoptera

Kao i prošle godine, 87-godišnji milijarder okomio se na administraciju američkog predsjednika Donalda Trumpa, "opasnost po svijet".

Okomio se i na Rusiju Vladimira Putin, "mafijašku državu", u dvorani za prijame luksuznog hotela u švicarskom skijalištu.

Pred prisutnima zaokupljenima prenošenjem njegovih riječi po društvenim mrežama, George Soros napao je i divove interneta Facebook i Google.

Opisao ih je kao "stalno sve moćnije monopoliste" koji bi mogli biti u iskušenju da se povežu s "autoritarnim režimima" radi stvaranja "totalitarne mreže koju ne bi mogli osmisliti ni Aldous Huxley ili George Orwell u svojim romanima "Vrli novi svijet" i "1984.".

"Davos je dobro mjesto za objavu da su njihovi dani odbrojani", rekao je pred armadom predstavnika koju su poslali divovi interneta.

Na upit o bitcoinu, rekao je da "to nije valuta", komentirajući da je njegov rast "tipičan mjehur od sapuna". Ne vjeruje, međutim, u "strmoglavi pad" bitcoina, prije u postupni.

Pogledajte Svjetski ekonomski forum u Davosu:

1 / 23
Davos
George Soros Bogatstvo u filantropiju Soros dao 18 milijardi dolara Otvorenom društvu, dio završio i u Hrvatskoj Emmanuel Macron Skup u Davosu Macron: Moramo objasniti ljudima da je globalizacija za njih dobra George Soros DRŽAVNI NEPRIJATELJ Tko se boji Georgea Sorosa?
Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • Lester:

    zasto se daje prostora ovom manipulatoru i notornom lazljivcu. cime je on zaduzio svijet da je toliko vazan.

  • Deleted user:

    bliži ti se sudnji dan gušteru matori

  • Gustirna:

    Hahaha...stari zidovski mega kriminalac je shvatio da mu internet i trump ruse posao sa njegovim placenickim nevladinim udrugama i placenickim medijima....jer se na internetu moze cuti prava istina a ne njegove fake news..tipa trump nista ne radi, a amerika u ... prikaži još! puno boljem stanju nego za vrijeme sorosovog kenijca...