Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve do petka

MIG-ovi lete iznad šest županija, moguće probijanje zvučnog zida

Migovi
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/3
20.04.2022.
u 10:38

Zbog očekivane kratkotrajne pojačane buke uslijed probijanja zvučnog zida iz MORH-a mole građane za strpljenje i razumijevanje

Vojni lovački avioni do petka će letjeti iznad šest hrvatskih županija u sklopu planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a tijekom tih redovitih letačkih aktivnosti moguće je probijanje zvučnog zida uz kratkotrajnu pojačanu buku.

Iz Ministarstva obrane u srijedu su priopćili da će piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila letjeti od danas do petka u periodu od 10 do 16 sati. Planiran je probni let na podzvučnim brzinama u zoni probnih letova "Lekenik", nakon čega će se provoditi zadnja faza ispitivanja aviona.

Pritom se očekuje probijanje zvučnog zida na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara.

Zbog očekivane kratkotrajne pojačane buke uslijed probijanja zvučnog zida iz MORH-a mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar tarana
tarana
11:35 20.04.2022.

Da bar imaju tehnologiju NLO-a bili bit tihi i letjeli bez soničnog boooma...

Avatar Bud Humski
Bud Humski
13:22 20.04.2022.

Hoce li obadva letjeti? Mogao bi "mali od Bruxellesa" pitati ukrajinskog tragikomicara da mu posalje 20-ak vojnih zrakoplova. Ako je vjerovati Forbesu, Ukrajina je imala 225 borbenih zrakoplova na pocetku rata, a u medjuvremenu je stiglo jos 55 Mig-29 od Poljske, Bugarske i Slovacke... sve skupa 280 zrakoplova! To je oko 140 puta vise od cijele hrvatske zracne flote koja moze letjeti samo po danu! Ali to nije sprijecilo "malog od Bruxellesa" da salje vojnu pomoc Ukrajini u koju su u samo par mjeseci samo SAD upumpale par milijardi US$ naoruzanja. Doduse, i Hrvatska je dobila jedan dron, besplatno, najvjerojatnije od Rusa, koji srecom nikog nije ubio. Mozemo se samo nadati da ce i ova vjezba hrvatskog zrakoplovstva proci bez zrtava...

DU
Deleted user
10:58 20.04.2022.

ne brinem ja da smetaju stanovnicima zvučno, nego da ne padnu na nekoga. Samo da sretno slete!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije