Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
letačke aktivnosti

MiG-21 mogao bi od danas do petka probiti zvučni zid

MiG
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
07.05.2014.
u 11:45

- Letovi će se u vremenu od 10.00 do 16.00 sati, na visini iznad 10 000 metara na području Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije- navodi MORH u jutrošnjem priopćenju.

MiG-21 mogao bi od 7. do 9. svibnja tijekom redovitih letačkih aktivnosti koje piloti provode u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane probiti zvučni zid.

MORH je priopćio da se radi o redovitim letačkim aktivnostima nakon obavljenih radova na zrakoplovu, 

- Letovi će se u vremenu od 10.00 do 16.00 sati, na visini iznad 10 000 metara na području Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije- navodi MORH u jutrošnjem priopćenju.

MORH je također priopćio da će na području vojno skladišnog kompleksa „Hrvatski ždral“ Doljani kod Daruvara u četvrtak, 8. svibnja 2014. u vremenu od 12,00 do 14,00 sati pripadnici Zapovjedništva za potporu OS RH provesti planirano uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava (UbS) koja su pronađena prilikom pirotehničkog pregleda i razminiranja navedenog kompleksa.

- Ubojna sredstva će biti uništena na mjestu pronalaska obzirom da se iz sigurnosnih razloga ne smiju transportirati niti pomicati, te se uslijed vremenskih utjecaja, vjetra i kiše, mogu čuti pojačane eksplozije (detonacije).

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika (snijeg, kiša, jak vjetar,) radovi se iz sigurnosnih razloga neće provoditi.

Uništavanje se provodi sukladno postojećim propisima, standardima i odobrenim procedurama, koje su usklađene sa zakonskim propisima iz područja zaštite okoliša. Riječ je o planskoj aktivnosti Zapovjedništva za potporu za 2014. godinu- navode u priopćenju.

>> Prvi let MIG-ova nakon remonta u Ukrajini! 

>> MiG-21 danas bi mogao probiti zvučni zid!

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar liquidsky
liquidsky
12:35 07.05.2014.

Dug je taj zvučni zid, izgleda. Od danas do petka, kaže VL, mogao bi biti probijen. Prvo, ako se vrše probni letovi, onda ga neće probiti samo jednom. Drugo, sonic boom se čuje i kada avion s nadzvučne prelazi u podzvučnu brzinu. Kako glup naslov, koje su to bedastoće. I zar nije sramotno objavljivati takvu vijest, kakve veze ima što će vojni avioni probijati zvučni zid, čemu takva informacija? Zar je ovaj narod toliko paranoičan da ga treba upozoravati na svaki prdac i najavljivati svaku aktivnost vlastitih oružanih snaga? Ili moramo fakat biti ponosni što će neka naša vojna letjelica uopće poletjeti i sletjeti bez gubitaka ljudi i imovine?

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
13:35 07.05.2014.

Da je ministar Kotromanović moralis, glede fjaska sa remontom MiG-ova bi trebao podnijeti neopozivu ostavku, a posebice glede sigurnosne prosudbe stanja u Ukrajini gdje su poslani naši zrakoplovi. No pošto Ante nije u civilstvu (na stranu sudjelovanje u DR) moralist a već je davno izjavio da bi napustio zemlju pa je stoga ućio engleski jezik, od ostavke ništa već se uhvatio u kolo sa drugim "velikim" moralistom i lažnjakom Fredom pa se rugaju prvenstveno našim oružanim snagama a s time i Hrvatskim braniteljima koji su te snage stvarali svojom krvlju

Avatar tituš
tituš
12:00 07.05.2014.

ako uspije poletjeti ... U to su nas doveli nesposobnjakovići Kotromanović i slični, sve na čelu sa josipovićem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije