Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Miletić

Mi u IDS-u želimo saznati od Mosta koje su njihove temeljne građanske vrijednosti

Boris Miletić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
17.12.2015.
u 15:05

IDS želi doznati jesu li točne informacije koje dolaze od pojedinih predstavnika Mosta da se Istru želi ukinuti kao samostalnu županiju, odnosno regiju

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić izjavio je u četvrtak da su temeljne građanske vrijednosti i Istra kao samostalna regija, odnosno županija, glavni uvjeti da bi IDS razmatrao na svojim stranačkim tijelima moguću koaliciju s bilo kojom političkom opcijom koja spada u spektar liberalnog centra.

– Mi u IDS-u želimo saznati od Mosta koje su njihove temeljne građanske vrijednosti, što je po pitanju dvojezičnosti, multikulturalnosti i ljudskih prava. To su elementi suradnje koji su nama nulta točka, to su vrijednosti o kojima želimo znati koji je stav Mosta i koje vrijednosti oni baštine – izjavio je Miletić Hini dodavši kako su se te vrijednosti "tijekom zadnjih pregovora na neki način izgubile". 

IDS želi doznati jesu li točne informacije koje dolaze od pojedinih predstavnika Mosta da se Istru želi ukinuti kao samostalnu županiju, odnosno regiju.

– Ako je to istina, onda mi s takvim ljudima nemamo temu razgovora. U konačnici, o bilo kakvoj suradnji i koaliciji IDS-a odlučuju stranačka tijela, to nije moja osobna odluka – poručio je Miletić dodavši kako će o bilo kakvoj koaliciji odlučivati stranački Savjet, kao najviše tijelo između zasjedanja dvaju sabora IDS-a.

Potvrdio je da ga je predsjednik SDP-a Zoran Milanović izvijestio o pismu koji je uputio vođi Mosta Boži Petrovu.

– Mi smo mu dali potpise u smislu podrške za mandatara Vlade, i to nakon što smo usuglasili programska načela. Nama je od samog početka lijeva liberalna opcija bila prihvatljiva, naš je stav po tom pitanju vrlo jasan, i to ne samo IDS-a već i koalicijskih partnera PGS-a i Liste za Rijeku – rekao je Miletić.

>> Petrov ne isključuje mogućnost da preuzme ulogu mandatara. Prgomet: HRID još nije odlučio koga će podržati

Komentara 31

Avatar traktoraš
traktoraš
16:04 17.12.2015.

Miletiću šef Milanović vas je prevario , bez dvotrečinske večine u saboru nikada ne će Istra biti autonomna regija.Most na to neće pristati da se postavite na trepavice.

Avatar kravata
kravata
15:25 17.12.2015.

Gospidine Mileticu smeta li vas ponasanje vaseg koalicijskog sefa . Znaci li to IDS razmislja u koaliciji sa Mostom i HDZ-om.

DU
Deleted user
15:58 17.12.2015.

Koga briga za vaše mišljenje radit ćete kako vlada kaže i točka inače ništa od istarskog turizma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije