Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aktivistica Femena

'Mi smo u ratu protiv patrijarhata, a naše oružje su gole grudi'

Vladimir Putin, Femen (1)
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
11.04.2013.
u 12:17

– Mi smo 'trupe šoka' feminizma, udarna snaga militanata, moderna inkarnacija riječi "neustrašivo" – piše aktivistica Femena Inna Shevchenko.

Pripadnica ukrajinske feminističke grupe Femen Inna Shevchenko u svojem komentaru u Guardianu piše da su oni u ratu s patrijarhatom koji žene smatra seksualnim objektom, dok su njihovo oružje gole grudi.

"Možete nas čuti kako vičemo 'J..i se, diktatore!', 'Nisam tvoja seksualna igračka' ili 'Religija je ropstvo'. Možete nas polugolih tijela vidjeti pred Berlusconijem, Putinom i papom. Koliko smo bijesne možete vidjeti kada nas pogledate u oči. Mi smo 'trupe šoka' feminizma, udarna snaga militanata, moderna inkarnacija riječi 'neustrašivo'", piše u uvodu Shevchenko te dodaje da svojom golotinjom vode borbu žena protiv "sistema".

"Femen je naš pokušaj da ponovno pokušamo osmisliti povijest feminizma u njegovoj cijelosti. Vjerujemo da je naša seksualnost politizirana ako je ženi ostavljeno samo malo više od zadovoljavanja seksualnih požuda kao smisao života", piše Shevchenko i dodaje da ne negiraju potencijal žena da ih se tretira kao seksualni objekt. "Baš naprotiv, mi smo našu seksualnost uzele u svoje ruke te je okrenule protiv neprijatelja", piše Shevchenko te dodaje da su oni u pravom ratu.

"Ovo je ideološki rat. Rat tradicionalizma protiv modernosti, ugnjetavanja protiv slobode, diktature protiv prava na slobodu govora. Napadamo tri glavna stupa patrijarhata: religiju, seksualnu industriju i diktaturu", piše Shevchenko te dodaje kako su njihovo oružje gole grudi.

>>Nije mu lako: Putina 'napale' feministice razgolićenih grudi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije