Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRKIĆ O HOS-OVOJ PLOČI

'Mi, branitelji, sigurno nismo išli u rat s pjesmom 'Druže Tito mi ti se kunemo''

Milijan Brkić
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
27.08.2017.
u 17:29

Na upit hoće li zbog HOS-ove ploče pasti Vlada, Brkić je uzvratio: "Vlada će biti stabilna i ne brinite što se toga tiče."

HDZ-ov potpredsjednik Sabora Milijan Brkić osobno je zaronjavanjem i razgledanjem prve postaje tog Križnog puta, postavljene na dubini od oko 4 metra, i službeno otvorio podvodni muzej (park)  "Križni put pod morem." 

Hrvatski sabor pokrovitelj je projekta, a Brkića su novinari pitali i o buri koja se digla u javnosti oko HOS-ove ploče u Jasenovcu s natpisom "Za dom spremni", nakon što je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u jučerašnjem intervjuu Večernjem listu kazao kako ploča ostaje do daljnjeg te kako vjerojatno neće biti uklonjena prije ožujka 2018., odnosno do donošenja novog zakona, što je naišlo na žestoku reakciju kako oporbe tako i koalicijskih partnera u Vladi. 

"Mislim da moramo prestati s tim podaničkim mentalitetom u Hrvatskoj i shvatiti napokon da imamo svoju domovinu, državu, svoju Hrvatsku i da više ne moramo polagati račune nikome. Ovo je naš dom, mi smo ovdje svoji na svome, a mi branitelji '91 sigurno nismo išli u Domovinski rat s pjesmom 'Druže Tito mi ti se kunemo", ustvrdio je Brkić poručivši: "Nećemo više komentirati o tome, dovoljno je!"

Na upit hoće li zbog HOS-ove ploče pasti Vlada, Brkić je uzvratio: "Vlada će biti stabilna i ne brinite što se toga tiče".
Odgovor na pitanje o tome postoji li dogovor između HDZ-a, HNS-a i nacionalnih manjina oko uklanjanja HOS-ove ploče, Brkić je izbjegao poručivši kako "ne bi kontaminirao dan otvaranja podvodnog muzeja političkim temama". "Hajdemo se posvetiti ovom projektu i pohvaliti inventivnost i novi sadržaj u turističkoj ponudi Hrvatske", pozvao je Milijan Brkić.

Komentara 409

DU
Deleted user
17:46 27.08.2017.

Podrška svima koji su Jugoslavenima i četnicima razbili veliku Srbiju

KO
komunikolog
17:38 27.08.2017.

Ok, Milijane Brkiću, vidjet ćemo koliko si ti vjerodostojan. Za Plenkovića smo već saznali.

Avatar jest
jest
17:48 27.08.2017.

Branitelji u rat sasvim sigurno nisu išli s idejom promicanja bilo kojeg totalitarnog i zločinačkog režima, bilo onog od 41. do 45. bilo oprečnog mu nakon 45. Hrvatski su se branitelji borili naime za slobodu, mir i pravnu državu aa svaki je totalitarni i zločinački režim u svojoj srži oprečan svim vrijednostima za koje su branitelji ginuli 90-ih. Radi stvarnog pomirenja naroda i radi budućih generacija, potrebno je dosljedno iz javnog prostora izbaciti oznake svih totalitarnih režima, kako ustaškog tako i boljševičko-komunističkog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije