Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Strop se raspadao'

Slovenac pobjegao iz zadarske bolnice šokiran lošim uvjetima

Opća bolnica Zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
31.08.2017.
u 12:52

"To se ne može ni počistiti koliko je staro i dotrajalo. Higijena je jako problematična"

Metod Frlec, kipar iz Ljubljane koji se razbolio na ljetovanju na otoku Ugljanu, otišao je iz zadarske bolnice kući šokiran lošim uvjetima.

Frlecu su u bolnici dijagnosticirali atipičnu upalu pluća no zbog, kako kaže, groznih uvjeta u bolnici odlučio je otići kući u Ljubljanu, prenose 24 sata. Ondje je shvatio da su mu u Zadru dali krivu dijagnozu te da je zapravo imao legionelu. U slovenskoj emisiji Provjereno tvrdi se da se legionela trebala odmah prijaviti i istražiti, ali da u zadarskom Zavodu za javno zdravstvo nisu napravili ništa sve dok oni nisu počeli snimati emisiju i poslali im upit. Međutim, u zadarskoj bolnici kažu da je pacijentu pružena zdravstvena skrb prema svim pravilima struke.

Dotrajalošću bolnice bila je šokirana i njegova partnerica Ljiljana.

– To se ne može ni počistiti koliko je staro i dotrajalo. Higijena je bila jako problematična, a bili smo na klinici za infekcije. Strop se raspadao. Posvuda je bila plijesan – rekla je Ljiljana u slovenskoj emisiji Provjereno.

Iz bolnice kažu kako su svjesni da uvjeti na Odjelu za infektologiju nisu potpuno adekvatni s obzirom na to da se radi o vrlo staroj zgradi.

 

Komentara 43

Avatar HajdukLika
HajdukLika
14:31 31.08.2017.

Ruku na srce, narode, ali slovenac je potpuno u pravu. Šture izjave kako je sve bilo po pravilima struke su hrvatska svakodnevnica i u drugim segmentima . Dotrajalost bolnica, škola, ustanova itd. više podsjećaju na Rumunjsku iz 80-ih nego EU-članicu iz 2017. godine!

BL
Blomberg
14:25 31.08.2017.

Mozemo mi tu laprdat i ismijavati se, ali ono sto je i kako je to nije nimalo smijesno. A znamo i tko vodi taj grad, jadno je to da nam ovakvog nesto ide van HR to nije neimastina to jeje nemar ,korupcija, neznanje i velika sramota za HR. " Bravo gradonacelnice" pa gdje je tu uprava bolnice ne mora sad biti sve odmah novo ali i sa malo truda mora to izgledati barem kao ustanova gdje se "ljece"ljudi. ???

DU
Deleted user
13:35 31.08.2017.

....ne treba se čuditi. ...hr. političari, pa i veliki dio hrvata rađe raspravljaju o skidanju raznih ploča sa zidova zgrada nego o stanju u bolnicama. ....bolje i ne zaslužujete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije