Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik premijerki poremetio planove

Mesić u prosincu ide u Rusiju, a na to se spremala J. Kosor!

mesić, kosor
Mišo Lišanin
Autori: nsš, jp
18.11.2009.
u 19:17

Još se ne zna hoće li se predsjednik Mesić susresti i s premijerom Putinom, s kojim se često nalazio tijekom svoga predsjednikovanja - kažu u Uredu predsjednika.

U sklopu svojih oproštajnih putovanja hrvatski predsjednik Stjepan Mesić 14. će prosinca biti u Moskvi na poziv svog kolege ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva. Riječ je o radno-oproštajnom posjetu na poziv Rusije koja time želi obilježiti kraj desetogodišnjeg Mesićeva mandata.

U Vladi na Mesićevu oproštajnu turneju ne gledaju baš blagonaklono. Početkom prosinca i premijerka je, naime, planirala službeni posjet Moskvi, na poziv ruskog kolege Vladimira Putina. Budući da je u posljednji trenutak “uletio” Mesić, nastala je gužva. Neslužbeno se može čuti da ruski protokol sada ubrzano traži rješenje kojim bi se izbjeglo da u samo nekoliko dana i Mesić i Kosor stignu u rusku prijestolnicu.

– Nema nikakve kolizije u planovima predsjednika Mesića i J. Kosor.

On ide k predsjedniku države Medvedevu, a njezin će domaćin, kada bude određen termin njezina posjeta, biti premijer Putin.

Još se ne zna hoće li se i predsjednik Mesić susresti s premijerom Putinom, s kojim se često nalazio tijekom svoga predsjednikovanja – kažu u Uredu predsjednika. Razgovor Mesića i Medvedeva neće zaobići pitanje energetske strategije, pa će vjerojatno razmijeniti mišljenja i o povezivanju Hrvatske na tzv. Južni tok.

Komentara 24

BA
baća45
20:58 18.11.2009.

I to veeeeelllllllliiiiiiiiike države u kojoj premijerka i predsjednik \'\'štede\'\' pa putuju i nastupaju \'\'zajedno\'\' jer im je država u recesiji ! Rusija je nayebala spram naše veličine i diplomacije kad nam se premijerka i predsjednik ne mogiu dogovoriti nii o takvim stvarima !

PR
Protivcenzure
00:10 19.11.2009.

mesić je sa svojih putovanja donosio stotine poslovnih prilika od družbe adrije preko poslova u libiji do nafte sa bliskog istoka - ne zaboravimo vjeće sigurnosti. niti jedan taj prijedlog sanader nije niti razmotrio, da nebi slučajno mesić dobio bodove,nego je samo po evropi skupljao prazna obećanja i igrao se diplomate. ista je stvar sa kosoricom koja kada dođe sa puta obavjesti javnost o gubitku teritorija !

SK
skay
19:55 18.11.2009.

Pari da nisu iz iste države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije