Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mesić za rođendan otvorio sisačko rodilište

Mesić: Reći ću tko mi je favorit nakon prvoga izbornog kruga

mesić otvara rodilište
Nikola Čutuk/PIXSELL
24.12.2009.
u 10:42

Mesić je danas sa sisačko-moslavačkom županicom Marinom Lovrić Merzel otvorio novoobnovljenu zgradu sisačkog rodilišta u kojem soba broj 217 ima njegovo kumstvo.

SISAK - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i županica sisačko-moslavačka Marina Lovrić Merzel presijecanjem vrpce predali su građanima novoobnovljenu zgradu sisačkog rodilišta u čiju je rekonstrukciju utrošeno 35 milijuna kuna.

Predsjednik je Mesić i prvi koji je prihvatio kumstvo jedne sobe u kojoj će rodilje boraviti sa svojim novorođenim bebama. On je kum sobe broj 217, a nakon službene svečanosti kazao je kako se nada da će neko dijete koje se tu rodi ponijeti ime Stipe ili Stjepan.

Kumovi su ostalih soba brojne poznate osobe iz javnog, kulturnog, zabavnog i sportskog života. Među inima kumovi su Vanna, Gibonni, znanstvenik Ivica Đikić, izbornik Slaven Bilić, Miroslav Škoro, Tony Cetinski, liječnici braća Breyer čiji je otac utemeljitelj odjela ginekologije u sisačkoj bolnici.

Boravak predsjednika Mesića u Sisku na njegov rođendan bila je prigoda da mu domaćini daruju kravatu sa simbolom Siska i repliku antičkog novčića na boci.

- Boca je bila prazna - kazao je Mesić novinarima odgovarajući na pitanja o darovima.

- Danas ću slaviti rođendan s prijateljima - kazao je Mesić, a na upit je odgovorio da  mu je premijerka Kosor čestitala u srijedu, dan uoči rođendana. Pjesmom i svirkom nakon svečanosti čestitale su mu i pjevačice zbora Lipe te tamburaši.

Bilo je i ozbiljnih pitanja, na primjer o situaciji u Glavnom stožeru HV-a. Komentirajući kadrovske promjene Mesić je ustvrdio da u Stožer na zapovjedna mjesta dolaze ljudi koji tu provedu određeno vrijeme, specijaliziraju se i odlaze na druge dužnosti. Drugim riječima, promjene su sasvim uobičajene i ne znači da ako netko odlazi iz Stožera, da je smijenjen.

Komentirajući predsjedničku kampanju, kazao je kako kandidati puno obećavaju, ali neki očito nisu ni pročitali hrvatski Ustav niti su razumjeli što predsjednik radi.

- Ali dobro, ovo im je prva kampanja, za drugu će se možda bolje pripremiti i pročitati Ustav. Inače, poslije prvoga kruga objelodanit ću svoje mišljenje o onomu koji ima moju potporu - istaknuo je Mesić.

Na pitanje o Kalmeti, znači li njegov ostanak slabost premijerke Kosor i gubitak potpore, Mesić je ustvrdio da u politici postoje odnosi snaga i tu je pitanje interesa kojima se utvrđuju uvjeti da netko ode ili se to prepušta osobi o kojoj se radi.

- Ne treba zaboraviti da Kalmeta dolazi iz područja koje je dalo devet mandata i ima jaku potporu - zaključio je Mesić.

Komentara 38

BT
bili-tartuf
15:45 24.12.2009.

\"tajanstveniudbas´Mesic´\",....moja besplatna Anketa(po prijateljima i poznanicima)...= 1.-Krug- Tudjman ll-Plemeniti Mirek,....2.-Krug-Tudjman ll-Plemeniti Mirek,....\"3.-Krug\"- Udbas´Mesic´u Przun zbog Veleizdaje Hrvatske i Hrvata !!

OB
-obrisani-
15:46 24.12.2009.

Boze mi se ne daj ogrisiti ,umalo pa da je na Bozic rodjen.

OB
-obrisani-
14:27 24.12.2009.

Vicko Mesic ovih dana ne uvlaci poganu jezicinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije