Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županica

Merzel: Da, Linićevi poreznici češljaju mi imovinu

Marina Lovrić Merzel
Foto: Boris Ščitar
1/3
12.11.2013.
u 11:05

Linić je topao i drag, volim njegovu suprugu. Oni su vatra i voda, kao ja i Merzel

Marina Lovrić Merzel uvjerena je da je trotjedna hajka na nju dobro isplanirana i osmišljena i da joj se ništa ne događa slučajno. Protuargument da te “hajke” ne bi bilo da nije kupila preluksuznu limuzinu ne prihvaća jer iznosi podatke da u Hrvatskoj više od nekoliko župana vozi jednako luksuzne automobile, ali zbog toga se nitko ne buni. Pozvala je predsjednika Hrvatske zajednice županija Tomislava Tolušića da se osmisle kriteriji kakve bi službene automobile župani i županice trebali voziti.

Najavili ste da ćete za dva tjedna, kad budete radili rebalans proračuna, preispitati odluku o kupnji Audija A6?

Vidjet ćemo izvršenje proračuna i odlučiti, a razlika u rati leasinga, da sam kupila jeftiniji auto, bila bi samo 3000 kuna. Mene se tri tjedna cipelari kako bi se zamaglile afere u kojima su pronevjerene stotine milijuna kuna, od HGK, HAC-a, Fonda za zaštitu okoliša itd. Drugi je razlog taj što sam žena. A ništa protuzakonito nisam napravila.  Problem je u luksuznom Audiju, neprimjerenom trenutačnom stanju u zemlji i županiji. Da sam vozila fiat punto i onda kupila A6, onda bih shvatila da je to problem. Ovako sam samo nastavila, i to jeftinije, nešto što smo već imali.

Je li točno da taj auto ima sedam brzina i 10 zvučnika?

To je za taj auto standardna oprema, ništa izvan toga.

Često dužnosnici privatno voze znatno jeftinije aute jer si skuplje ne mogu priuštiti, a kad su na funkciji, imaju luksuzne limuzine?

Ja sam imala A6 prije nego sam bila županica, nisam bila gladna voziti se u Audiju. Ali nije tema taj auto nego to što sam ja iz različitih razloga izabrana za metu. Neki će se razlozi tek pokazati.

Kad govorite o razlozima koji će se tek pokazati, imate li vi političke ambicije veće od trenutačne ambicije županice?

Da sam htjela nešto više, mogla sam. Nosila sam listu u šestoj izbornoj jedinici, osvojili smo devet mandata. Na lokalnim je izborima HDZ potučen u Sisačko-moslavačkoj županiji. Nisam osoba koja nije ostvarena, koja se mora dokazivati. Ali ništa nije isključeno, inače ne bih bila u politici.

Priča se da je organizator Facebook prosvjeda protiv vas šef savjeta za gospodarstvo SDP-a Darko Bjelica, inače blizak suradnik Kristine Ikić Baniček, SDP-ove gradonačelnice Siska?

Da, to se priča. Ne bih njega povezivala s gradonačelnicom Ikić Baniček ni sa SDP-om jer on ni nije član stranke iako je na čelu savjeta.

U kakvim ste odnosima s njom?

Ona je pobijedila na lokalnim izborima, a ja sam s njom bila na svakom skupu. Ona je mlada, ambiciozna žena velike energije. U Sisku je naslijedila velike probleme, a naš je zadatak popravljati sve ono što je HDZ u godinama svoje vladavine upropastio. A što se tiče Bjelice, organizatora tog prosvjeda, pa gdje ima da je direktor poslovnice jedne banke, a on vodi Ersteovu u Petrinji, ujedno i vođa prosvjeda!?

Ministar financija Linić vam je kum, je li vas savjetovao u ovoj aferi vezanoj za auto?

Zašto bi me savjetovao, ja sam dovoljno odrasla. Linića znam još od ‘98.-’99.godine kad sam ušla u SDP, on mi je vjenčani kum u mojem drugom braku. Ja sam pak krsna kuma djetetu Miranda Mrsića. Linić je čovjek velike energije, iskusan, prošao je sve stepenice i u stranci i u izvršnoj vlasti. On je topao i drag. Jako volim njegovu suprugu, njih dvoje podsjećaju me na mene i mog supruga, na spoj vatre i vode.

Je li vas netko drugi iz SDP-a išta pitao, ipak je priča o autu nanijela štetu i stranci?

Pa svima je jasno da je ovo umjetna afera.

Zašto ste tako sigurni u to?

Pa nisu ljudi, koji su me već treći mandat zaredom izabrali, ni glupi ni slijepi da bi me triput birali. Ja nemam PR agenciju i mene ne treba štititi. Poručujem im: gospodo, kucate na kriva vrata!

Mnogi interpretiraju da ste zaštićeni od istrage Porezne uprave jer vam je Linić kum, kad već govorite da vas ne treba štititi?

Sada ću vam ekskluzivno reći: budući da je HDZ u kampanji za lokalne izbore izašao s letkom na kojem me proziva zbog moje imovine od tobože 15 milijuna kuna, u koju su pribrojili i imovinu moje majke, i mog nećaka itd., prije mjesec dana, pretpostavljam na zahtjev DORH-a, Porezna uprava je cijeloj mojoj obitelji, dakle i majci, i suprugu, i nećaku i meni poslala obrasce u kojima smo morali napisati što sve posjedujemo i priložiti dokumente kojima dokazujemo podrijetlo te imovine. Dakle, Poreznoj smo poslali sve izvore prihoda, sve vlasničke listove i to od 1963. godine nadalje.

Je li Porezna završila nadzor, imate li povratnu informaciju?

Ne, ja ću tražiti nalaz poreznog nadzora. Zbog pritisaka i političke štete koja mi se nanosi tražit ću i od DORH-a da se očituje.

>>Mladen Merzel nakon emisije verbalno napao Stankovića

Komentara 94

PO
potrka
11:26 12.11.2013.

Sad se vadi da je uštedjela 100000 kuna a i onaj prvi audi je također ona kupila.I da je rata samo tri tisuće skuplja.Ona više ne zna što priča.Ili je skuplji ili je jeftiniji.Na kraju krajeva tri tisuće i nije malo za siromašan kraj kakav je njen.I šta je ona od tog silnog vozanja napravila dobra za svoj kraj?

PR
pravakuna
11:24 12.11.2013.

Od servirke u bolnici do bespotrebne županice u A6. Prava hrvatska priča, a imetak se uvećava rapidno. I uredno ditribuira na članove uže i nešto šire obitelji, svima im naglo ide dobro. I tako 3 mandata, a Đuro stari ratnik umri u zatvorskoj bolnici ka pas. Je Hrvati imaju osjećaj koga treba izabrati, samo 3 puta. Tako nam i treba.

Avatar marCRO
marCRO
11:39 12.11.2013.

neboj se marinice neće ništa nać...čuva slaviša kumče svoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije