Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje sad-a
Povratak na članak

Merten: Ne ponašajte se prema Rusiji kao da je sve u redu

Američki veleposlanik u RH kaže kako razumije da sankcije negativno utječu na poslovne interese, ali pritisak na Moskvu je nužan

Komentari 73

MA
Majur
09:45 13.02.2015.

Premali smo da bi bili globalni igrač..uz to imamo političare koji nisu sposobni vodit seosku zadrugu, a kamoli državu. Znači ostaje nam priklonit se jednom od dva sr.nja.....a ponašamo se kao srbeki koji bi malo sa Rusima pa malo sa EU( Amerima)....

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
09:47 13.02.2015.

Naši političari da su pametni bi iskoristili ovu situaciju sad i dovukli investicije iz SAD-a upozoravajući na rastući ruski utjecaj pogotovo u Srbiji i Republici Srpskoj. Čim sam vidio da je "vođa ekspedicije" znao sam kamo to vodi, on bi se sprijateljio valjda i sa Kim Jong Unom da može i proglasio Sjevernu koreju prijateljskom državom!

VL
Avatar arhaika
arhaika
09:17 13.02.2015.

SAD je u pravu. Cim je Mesic tamo cist sumnjam da ce biti interes za RH.

VL
Avatar future Gohan
future Gohan
09:47 13.02.2015.

Čovjek je u pravu, u povijesti uvijek kada su države i vlade okretale glavu i bejžale od sukoba kad bi neka država provodila agresivnu i fašističku politiku ekspanzije, uvijek bi se to obilo o glavu upravo njima. Fašisti, kao danas rusi, ne shvačaju logiku niti im je cilj mir, imaju svoje interese a kad na drugoj strani vide da i ovi gledaju više novac nego tuđi život, naravno da će to iskoristiti, dobiti vjetar u leđa... sankcije su bile minimalni korak koji je gušio Rusiju, uz izmnimno mudri USA koji je pokrenuo dugo čuvanu tehnologiju crackinga te postali i zemlja izvoznica nafte a ne samo uvoznica. Ako rusima popustite (mo) to je kao da smo doveli krvožednog i gladnog medvjeda u dvorište i molimo se da neće nikom ništa..

VL
TO
tolitol
08:45 13.02.2015.

Ono što je možda najsmješnije je da delegaciju predvodi Stipe Mesić čiji su malobrojni "izleti" u gospodarsku diplomaciju dok je bio predsjednik neslavno propali. Bio je tu Gadafi, a iz te priče koja se ovdje publicirala mjesecima kao tobože veliki Mesićev uspjeh rodilo se jedno veliko ništa. Bio je zatim ruski Mečelj koji je Mesić predstavljao kao spasitelja sisačke Željezare. Što se dogodilo? Propast Željezare i povlačenje ruske firme. A da ne govorim o tome da je Mesić zajedno sa svojom strankom HNS-om i kumom mu Tomislavom Dragičevićem više od desetljeća drmao INA-om. Pametni Hrvati tretiraju ga kao svetu kravu te su mu izmislili sinekuru "ureda bivšeg predsjednika" jer su se nakon njegove vladavine strašno obogatili. Pitanje je samo, tko nam se ne bi smijao i tko se nad potezima ove zemlje ne bi skanjivao?

VL
PR
pravakuna3
10:29 13.02.2015.

Treba gledati na svoje interese ali TIMING nije dobar. T oje problem.

VL
Avatar arhaika
arhaika
09:29 13.02.2015.

Uostalom, trebalo bi pokazati solidarnost prema ukrainskom narodu ciju zemlju komadaju ruski hegemoni.Dio smo EU i NATo saveza sto ovima na vlasti nije jasno. majcica Rusija im draza.

VL
Avatar comparator
comparator
08:33 13.02.2015.

Nevjerojatno ponašanje "naše"diplomacije na štetu interesa Hrvatske kao i stabilnosti države je nedopustivo i zahtjeva trenutne sankcije. Volio bih jasnu osudu ovakvog ponašnja od naše trenutne oporbe koja predugo šuti o dvoličnoj politici komunista na vlasti. Ne želimo se valjda kao država pozicionirati kao prevrtljiva država sumnjivih vrijednosti. Normalno da sam također razočaran slabom kritikom SAD a lijeve politike i prešućivanje činjenica uzroka krize u Hrvatskoj koja je uzrokovana lošom vladavinom lijevice kao i "okupiranost" političkih i državnih institucija ostacima komunističkog sustava koji ne želi promjene već pomoču medija stvara sliku u javnosti da je demokracija pogrešan put.Upravo SAD je kriv što demokracija nije zaživjela jer je jasno da je prepustila politički utjecaj Britaniji i Francuskoj kojima odgovara slaba Hrvatska.

VL
BL
Blizard
09:30 13.02.2015.

Hrvatska se ponaša bas kao u onoj staroj gradskoj pjesmi ,lijevo desno nigdje moga stana oj ulice ...naša vlada Nemoze se pomiriti da se Hrvatska definitivno okreće zapadu ,ovo su samo trzaji S.Mesica ipak povlači za sobom i "elitu "SDP-aa . Ne odriču se stare slave u kojoj su uživali te grabe pod svaku cijenu regijom Rusija bar da se nesto vrati od prije !

VL
Avatar navijač
navijač
09:06 13.02.2015.

Ovim vlastodršcima u Hrvatskoj izgleda nije bila dovoljna vojna akcija Oluja pa traže i političku.

VL
AJ
ajmo
08:20 13.02.2015.

Ma do kad če nas Pusići , Mesiči itd svađati sa našim prijateljima u svijetu a to SAD svakako je. Al mene su vam stariji ućili nekada što je nakazno to je i napasno ili što nije lijepo nije nii pametno toliko o našoj diplomaciji.

VL
GG
gr-ga1
09:41 13.02.2015.

Neka Ameri ne brinu jer ova ekipa i onako ide da im "guzica vidi puta".

VL
Avatar navijač
navijač
08:58 13.02.2015.

Vrijeme je za prijevremene izbore ova garnitura na vlasti nas može ukopat za ovu godinu više nego za zadnje tri. Koji Mesić i Rusija? S tim se mora što prije rasčistiti , ovako kako će nam naša hrvatska predsjednica rasčistit Pantovčak.

VL
SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
09:06 13.02.2015.

USA bi trebale znati da je Hrvatska sa ovom crvenom proruskom komunističkom vlasti TROJANSKI KONJ i u NATO-u i u EU

VL
Avatar Joja
Joja
09:57 13.02.2015.

SoldatSvejk, neka tvoj student Sincic prvo diplomu napravi ako je sposoban a ne na vlast bez diplome pa da diploma ni ne treba. Dosta mi i ovih sa diplomama jos mi vjecni studenti falu

VL
LO
lojtra1
09:05 13.02.2015.

Mislim da mesiću napokon treba ukinuti svako financiranje od strane hrvatske države i zabraniti mu djelovanje u ime iste. Instituciju "doživotnog predsjednika" smo već trebali ostaviti u prošlosti!

VL
SO
SoldatSvejk
16:00 13.02.2015.

Vidim da je ponovo stigla HDZ internetbojna i lažnim profilima izmanipulirala komentare. Klasika

VL
DU
Deleted user
17:33 13.02.2015.

SAD normalizira odnose sa susjednom kubom, politika: drzati neprijatelje sto dalje od granice. Europa destabilizira odnose sa susjednom rusijom, politika EU?

VL
Avatar white socks
white socks
20:17 13.02.2015.

Pa ljudi moji, zar još uvijek nekima nije jasno: hebe se Američanima za Ukrajinu, Hrvatsku, Ukrajince, demokraciju, propast hrvatskog godpodarstva, .... Jedna jedina stvar im je bitna - ne dopustiti jačanje Rusije, niti bilo koje druge države, i ostaviti svijet unipolarnim gdje oni mogu raditi što god požele.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
17:17 13.02.2015.

Napori SAD-a na destabilizaciji Ukrajine nisu ništa manji od ruskih. Ipak su oni u tome nenadmašni, potvrdila statistika!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.