Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Merkaš: Hadezeovac na ovoj funkciji očito ne odgovara vlasti

Župan Željko Kolar kaže kako SDP nije smijenio Merkaša, no činjenica je da ga je politika tamo dovela i da ga je postavio HDZ
14. studenoga 2013. u 16:15 4 komentara 2054 prikaza
Krojf
Foto: Marko Lukunć/PIXSELL

Stjepan Merkaš - Krojf, visokopozicionirani zagorski hadezeovac, ovih je dana smijenjen s čelne pozicije voditelja Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Krapina - Sutla u Velikom Trgovišću. Na tu su funkciju Hrvatske vode postavili Tomislava Sutona iz Krapinskih Toplica.

Odmah ga zaposlio Šuker

- Ne bih želio puno komentirati cijeli slučaj, no očito sam smijenjen iz političkih razloga. Aktualnoj vlasti i u Hrvatskoj, ali i u Županiji očito jedan hadezeovac ne odgovara na ovakvoj funkciji i bio sam im trn u oku - rekao nam je Merkaš. Dodao je kako je za smjenu saznao još prije dva, tri mjeseca, a posljednjih mjesec dana bio je na godišnjem. Nije htio prihvatiti drugo zaposlenje u Hrvatskim vodama, već se odmah dogovorio s Davorom Šukerom i zaposlio kao savjetnik - koordinator u Hrvatskom nogometnom savezu. Na upit je li to bolji ili lošiji posao od dosadašnjeg, Merkaš je odgovorio kako mu je teško na to odgovoriti. I neto plaća mu je otprilike ista i iznosi nešto više od sedam tisuća kuna. Budući da je Merkaš zbog smjene prozvao i SDP-ove čelnike u Krapinsko - zagorskoj županiji, što o svemu misli upitali smo i zagorskog župana Željka Kolara.

- Merkaš sigurno nije nikakva žrtva politike. SDP nije smijenio Merkaša, ali je činjenica da je na to mjesto došao upravo preko političkih veza.

‘Bio bez kvalifikacija’

- Prije osam, devet godina tamo ga je naime postavio upravo HDZ i to unatoč tome što kao diplomirani učitelj nije imao nikakve potrebne kvalifikacije za to radno mjesto. Kad je tada on zamijenio kvalificiranijeg i stručnijeg za taj posao, Zorana Markovića, nije govorio da se radi o politici. Uostalom, da smo ga htjeli politički smijeniti to bi napravili još prije dvije godine jer smo tada također bili na vlasti i u Državi i u Županiji - rekao je Kolar. Dodao je kako ni SDP ni Županija nemaju nikakve veze s Merkaševom smjenom, ali da je i njima itekako stalo da taj posao obavljaju što stručniji i kvalificiraniji ljudi, što novi voditelj Tomislav Suton zasigurno i jest.

Hrvatske vode: Novi voditelj je bolje rješenje

Poslodavac se odlučio vođenje Ispostave povjeriti osobi sa kvalifikacijama magistra inženjera građevinarstva i sedam godina staža u struci, što je u odnosu na djelatnost bolje i znatno kvalitetnije rješenje od dosadašnjeg - rekli su nam kratko u Hrvatskim vodama.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Od minus 7 do plus 13 u dva dana: uzroke vremenskih promjena u Zagrebu i na Sljemenu otkrijte u ekskluzivnom specijalu NET ZERO
  • matador007:

    A što se buni?Pa nakupio je toga za 10 života,i još odmah našao drugi posao.A što bi mi ostali?polovica nas je bez posla,drugi rade a ne primaju plaće,Zagorje je siromašnije nego ikada.Zato ovakvim primjerima ljudima samo dižete tlak.A da ne ... prikaži još! govorimo o tome kako je tako u svakoj državnoj firmi tu kod nas,a i drugdje. Što se tiče sina i snahe,pa kakv bi to tata bio da se ne pobrine za njih,kad je daljnju rodbinu i prijatelje dobro uhljebio u POU Krapina,ne rade ništa a plaće kao u najuspješnijim tvrtkama.

  • dalibor.hren:

    Kad i kak je diplomiral, kako je stekao VSS? Istina: učitelj razredne nastave sa "pojačanim hrvatskim jezikom", a da pri tome nije pročitao niti jednu knjigu! ( osim teksta na krštenju mošta kad je spominjao boga "BAKSUZA"!) Hrvatski jezik je ... prikaži još! diplomirao kod velikog doktora Presečkog, a prije toga mu je diplomu Pedagoške akade sredio pro. Slavko Sinković, upravitelj OŠ "Marija Lovrenčak" Začretje

  • bigred1:

    ako ne možete naći krojfa samo na nekom brdu zapalite vatru s puno dima i za pola sata će doći do vatre misleći da se sprema roštilj ili kotlovina. bilo bi ga dobro i pitati gdje imaju radno mjesto njegovi sin i snaha.