Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Melamin u jajima: Mogući uzrok zatrovana hrana za životinje

mel-svi.jpg
import
29.10.2008.
u 09:07

Kineske vlasti objavile su u srijedu da bi se prisustvo melamina u jajima proizvedenima na sjeveroistoku Kine i prodavanima u Hong Kongu moglo objasniti zaraženom hranom za perad.

U priopćenju je vlada grada Daliana, sjedišta tvrtke koje je izvezlo jaja u Hong Kong, kazala da je pokrenuta istraga nakon što su vlasti te bivše britanske kolonije objavile to otkriće prošli vikend.

- Prema prvim rezultatima istrage moguće je da ta jaja imaju veze s hranom za perad zaraženom melaminom - objasnila je lokalna vlada.

- U tijeku je istraga o podrijetlu zaraze. Ako se pokaže da je namjerno zaražena strogo će se kazniti prema zakonu- dodaje vlada u Dalianu.

Protekli vikend vlasti u Hong Kongu objavile su da su otkrivena jaja s melaminom marke Hanwei. Nekoliko kineskih distributera ili onih prisutnih u Kini dali su na znanje da su povukli s polica svojih trgovina ta jaja iz predostrožnosti.

U srijedu su vlasti u Hong Kongu objavile da su otkrile melamin u jajima druge kineske marke, tvrtke Jingshan Pengchang Agricultural Products, iz područja Hubeija.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije