Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dodikov režim planira zastrašivanje neistomišljenika tijekom izbora

Obično dobro informirani portal Žurnal.info objavio je kako će "Noćne vukove" u Banjoj Luci dočekati predsjednik RS Milorad Dodik te ministar za energetiku i rudarstvo Republike Srpske Petar Đokić
14. ožujka 2018. u 13:18 12 komentara 919 prikaza
Mektić upozorava na Dodikove metode zastrašivanja
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić upozorio je u srijedu kako postoje planovi vlasti u Republici Srpskoj da pripadnike ruskog motorističkog kluba "Noćni vukovi", bliskog ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, angažiraju za zastrašivanje političkih protivnika tijekom izbora koji bi se u BiH trebali održati u listopadu.

Dragan Mektić tvrdi kako je situacija u BIH pod kontrolom BIH Sve više ilegalnih migranata stiže, Mektić tvrdi da je sve pod nadzorom

"Neke namjere koje dogovara vlast u RS da oni dođu u BiH na dan izbora ukazuju na to da oni mogu biti vrlo ozbiljna prijetnja kao skupina za pritisak", kazao je Mektić novinarima u Sarajevu. Nekoliko desetaka pripadnika "Noćnih vukova" u BiH bi zapravo trebali stići već idućeg tjedna i "protutnjati" kroz Bijeljinu, Brčko, Banju Luku i Doboj u sklopu turneje koju su nazvali "Ruski Balkan", u sklopu koje će boraviti i u Srbiji. "U planiranju rute sudjelovali su predstavnici veleposlanstva Rusije, Ruske pravoslavne crkve, Srpske pravoslavne crkve, javne organizacije Srbije i Republike Srpske, uključujući organizacije sunarodnjaka koji žive u inozemstvu“, stoji u najavi ove turneje koju su objavili "Noćni vukovi". 

Obično dobro informirani portal Žurnal.info objavio je kako će "Noćne vukove" u Banjoj Luci dočekati predsjednik RS Milorad Dodik te ministar za energetiku i rudarstvo Republike Srpske Petar Đokić. Dodik bi u Banjoj Luci vođi te organizacije Aleksandru Zaldostanovu trebao uručiti "odličje za širenje pravoslavlja".  Ministar Mektić je kazao kako pripadnike "Noćnih vukova" ne treba tretirati kao bajkere, nego kao "skupinu koja može biti prijetnja na dan izbora". "To je ono što mene brine, a ne brine me što je riječ o bajkerima", kazao je Mektić.

Podsjetio je na slični scenarij iz 2014. godine, kada su u BiH također provedeni izbori. Upravo u vrijeme njihova održavanja u Banju Luku je stiglo 120 Kozaka. "Njih je MUP RS tajno doveo iz Beograda i smjestio ih u policijske objekte u Banjoj Luci s planom izazivanja incidentnih situacija", ustvrdio je ministar sigurnosti BiH. Kazao je kako je bez odgovora ostalo pitanje o tome kako je moguće da su takve osobe uopće bile smještene u objektima posebne policije, što izaziva opravdanu zabrinutost da ih je netko pripremao za nasilje. "Zašto su oni bili u objektima posebne policije? Kakvi dokazi još trebaju? Treba li netko nekoga ubiti?", kazao je Mektić.

Komentirajući postrojavanje pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta u utorak kod Višegrada, Mektić je kazao kako za sada nema dovoljno elemenata za kazneno procesuiranje tih osoba, iako se oni smaraju potencijalnom sigurnosnom prijetnjom. "Nemamo elemenata za reakciju dok se ne ugrozi sigurnost građana. Mi ih promatramo, imamo neke indicije o takvim skupinama, ima ih i u Federaciji, no onog trenutka kada počine kazneno djelo koje se može procesuirati mi ćemo reagirati", kazao je Mektić.

Lajčak smatra de se EU mora snažnije angažirati oko zapadnog Balkana Lajčak: EU se mora snažnije angažirati na zapadnom Balkanu Biskup Komarica sukobio se s Miloradom Dodikom BIH Čelnik RS Dodik nastavio s napadima na banjolučkog biskupa Komaricu Parlament FBiH Jozo Pavković Parlamenti u BiH bez većina, ali vlast se 
ne može promijeniti
Kraš
ČOKOTERAPIJA
Mali vodič za kupovinu bez stresa: Kako izbjeći groznicu kupovanja blagdanskih darova?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Bosnjak1941
  Bosnjak1941:

  Za nas Bosnjake je dobro da taj srbijanac padne....Ali bolan njega tamo vole do besvjesti....

 • Pustinjak960:

  Kakav kreten, unisti opoziciju u RS, nejasno e dali ga Dodik placa.

 • Avatar dobry
  dobry:

  Rusko-velikoserbski imperijalisti svoj strateški poraz na Balkanu doživjeli su u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Sada gube i Makedoniju. Još im je ostalo uporište u BiH i djelimično Republici Kosovo. Što mislite, zašto je ubijen O. Ivanović i tko stoji iza ... prikaži još!a Mileta iz Dodikistana!??