Prekrile su pijesak

Stravičan prozor: U Meksiku tisuće riba uginulo zbog nedostatka kisika

Foto: Patty Brinkmeyer/Odjel za parkove okruga Brazoria
1/2
12.06.2023.
u 11:34

Ribe često mogu vidjeti kako gutaju površinu vode u potrazi za kisikom tijekom ranih jutarnjih sati.

Ovaj tjedan, posjetitelji plaže u Teksasu duž obale Meksičkog zaljeva primjetili su tisuće uginulih riba koje su prekrile pijesak. Dužnosnici za zaštitu okoliša ovo su nazvali "događajem niske razine zasićenosti kisikom".

Hladnija voda obično sadrži više kisika, a toplija morska voda duž plaže Quintana mogla je pridonijeti ubijanju menhadena, rekli su službenici parka na Facebooku . Ribe često mogu vidjeti kako gutaju površinu vode u potrazi za kisikom tijekom ranih jutarnjih sati. "Ovakva stradanja riba uobičajena su ljeti kada se temperature povećaju. Ako u vodi nema dovoljno kisika, ribe ne mogu 'disati'", rekla je glasnogovornica teksaške službe za zaštitu divljih životinja Lerrin Johnson.

"Nadao sam se iskoristiti prednosti mirnog mora i uhvatiti ponešto pjegave pastrve, ali stvari, nažalost, nisu išle po planu", rekao je Darrell Schoppe koji je video s ribom objavio na Facebooku. Zaljevski menhaden, za kojeg američka Nacionalna uprava za oceane i atmosferu kaže da se najviše lovi u Meksičkom zaljevu, najviše je pogođen ovim uginućem ribe. Tim biologa ispituje stradanje riba i divljih životinja uzrokovano prirodnim događajima i onečišćenjem.

POVEZANI ČLANCI:

Patty Brinkmeyer, nadzornica u Quintana Beach County Parku radi u parku 17 godina i kaže da je ovo bio treći put da se veći broj riba naplavio na obalu. "Ovo je daleko najviše što sam ikada vidjela", rekla je Brinkmeyer za CNN. Zaposlenici u parku Quintana Beach County, koji se nalazi na otoku Quintana, skupljali su dostupnu ribu u subotu ujutro. Njihova preporuka je da se u potpunosti izbjegava plaža dok ovaj događaj ne završi.

>> VIDEO Čudo u Kolumbiji: Nestala djeca pronađena pet tjedana nakon pada zrakoplova

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije