Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mekki Torabi

Mekki: Hrvati, ne idite u Maroko, u svibnju ja dolazim u Hrvatsku

mekki torabi
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/4
15.03.2010.
u 10:17

Iako su me pogodile neistine pisane o meni, ne mogu ignorirati sirotinju koja treba moju pomoć, kaže Mekki Torabi.

Poručujem Hrvatima koji su se spremali na put u Maroko da ne kreću jer ja početkom svibnja dolazim k njima u Hrvatsku! – izjavio je za Večernji list marokanski iscjelitelj Mekki Torabi, o čijim se moćima u Hrvatskoj vodi žestoka polemika.

Tužbe zbog uvreda

Uvrijeđen negativnim napisima, Marokanac je angažirao odvjetnicu Vesnu Škare-Ožbolt i podigao tužbe, a potom otputovao u domovinu odakle je Hrvatima poručio: Žao mi je, ali ne dolazim više! No Torabijev pozdrav s Hrvatskom, kako se ubrzo pokazalo, nije bio i pozdrav Hrvata s Torabijem. Putničke agencije ubrzo su doskočile željama i preko noći skrojile aranžmane za 20–dnevni boravak u Maroku.

Kako bolest ne pita za cijenu, oni koji putuju za zdravljem svoj su aranžman u skhiratskom hotelu Kasbah s tri zvjezdice plaćali 5000 eura, a onaj u hotelu Lamphitrite s pet zvjezdica 7000 eura. Za većinu siromašnih Hrvata, slaže se marokanski čudotvorac, i više nego previše.

– Upravo zbog ljudi koji si ne mogu priuštiti takav put, ili koji moraju za njega podići kredit i posuditi novac, odlučio sam opet doći u Hrvatsku – objašnjava Torabi u telefonskom razgovoru.

– Iako su me teško pogodile neistine koje su o meni pisane u hrvatskim medijima, moja moralna i ljudska načela ne dopuštaju da ignoriram sirotinju koja treba moju pomoć. Ako mi je Bog dao dar da pomognem ljudima, moram pomoći svima, bez obzira na njihov ugled ili financijsku situaciju. Moje su usluge potpuno besplatne. Svatko kome sam pomogao može potvrditi da nikada nisam uzeo novac za svoje usluge. To bi bila nečasna gesta spram dara koji mi je podario Bog – kaže Torabi.

Torabijev najavljeni dolazak u Hrvatsku, koji i ovoga puta organizira njegov prijatelj, zagrebački Iračanin Assad Sabe Ajel, ipak neće oduševiti baš sve. Hrvatski su liječnici, naime, jednoglasno podigli glas protiv njegove izjave “Kemoterapija je samo unosan biznis” izrečene u jednom hrvatskom tjedniku. Marokanski iscjelitelj na to je samo uzdahnuo: - Moja je izjava krivo interpretirana što mogu potvrditi svi koji boluju od malignih bolesti, a koje sam tretirao. Nikada nikome od njih nisam rekao da ne idu na kemoterapiju ili da odustanu od medicine, nego suprotno. Smatram da medicina i moja energija mogu učiniti najbolje za pacijenta.

Zastava na dar

I dok ga u Hrvatskoj hvale i kude, u Maroku druga priča. Konzul RH Berislav Jurčević najpoznatijem je Marokancu u znak zahvalnosti za pomoć Hrvatima darovao hrvatsku zastavu.

Komentara 22

OB
-obrisani-
13:40 15.03.2010.

@canon, upravo tako. U Hrv. dobrovoljni prilozi, u Maroku tzv. \"pain du sucre\". A koji kupiš kod njega na dolasku, i ostavljaš na odlasku. Sutra se taj isti proda novim posjetiteljima. I tako u nedogled. Varalicu treba raskrinkavati na svakomm koraku. Kao i njegovog \"domaćina\" koji se u Hrv bogati na račun bolesnih ljudi.

MU
Mućanin
11:13 15.03.2010.

Takve treba proglasiti. Persona non grata!!!

OB
-obrisani-
15:17 15.03.2010.

\"Konzul RH Berislav Jurčević najpoznatijem je Marokancu u znak zahvalnosti za pomoć Hrvatima darovao hrvatsku zastavu.\" Kada, gdje, koja zastava za pomoć ? M.uda za bubrege !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije