Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reuters

Mehaničar EgyptAira osumnjičen za pad ruskog zrakoplova

Ruski zrakoplov srušen u Egiptu
Foto: Reuters/ PIXSELL
29.01.2016.
u 13:51

Dosad je Egipat javno izjavljivao da nisu pronađeni dokazi da je pad zrakoplova MetroJeta, koji se srušio na Sinajskom poluotoku nakon polijetanja iz Šarm el-Šeika rezultat terorističkog napada.

Mehaničar zrakoplovne tvrtke EgyptAir, čiji se rođak pridružio Islamskoj državi u Siriji, osumnjičen je za postavljanje bombe u ruski putnički zrakplov koji se srušio u Egiptu krajem listopada, izjavili su izvori upoznati s istragom.

Dosad je Egipat javno izjavljivao da nisu pronađeni dokazi da je pad zrakoplova MetroJeta, koji se srušio na Sinajskom poluotoku nakon polijetanja iz Šarm el-Šeika rezultat terorističkog napada. U padu zrakoplova poginulo je svih 224 putnika i članova posade.

Visoki sigurnosni dužnosnik Egypt Aira demantirao je da je netko od djelatnika tvrtke uhićen ili osumnjičen, a dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova također je rekao da nije bilo uhićenja. 
Međutim, izvori koji su željeli ostati anonimni radi osjetljivosti istrage koja je u tijeku, rekli su Reutersu da je mehaničar uhićen zajedno s dva policajca u zračnoj luci i nosačem prtljage koji su osumnjičeni da su mu pomogli postaviti bombu u zrakoplov.

"Nakon što je saznala da jedan od njezinih članova ima rođaka koji radi u zračnoj luci (u Šarm el-Šeiku), Islamska država je poslala bombu u ručnoj torbi toj osobi", kazao je jedan od izvora.
"Rečeno mu je da ne postavlja nikakva pitanja i da stavi bombu u avion."

Drugi izvor je kazao da su dva policajca osumnjičena da su "zažmirila" na sumnjivu prtljagu na sigurnosnoj provjeri. Međutim, "postoji mogućnost da samo nisu dobro radili svoj posao".

>> 'Ruski zrakoplov najvjerojatnije srušila bomba IS-a.' Bomba bila u prtljagi?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije