Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG IZJAVA O RUSIJI

Medvedev: Uskoro prijeti odmazda Kijeva hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću

Foto: Robert Anić/PIXSELL/Newscom/PIXSELL
1/7
03.05.2022.
u 11:35

Blizak Putinov suradnik na svom Telegram kanalu često objavljuje kriptične objave, a danas se posvetio zapadnim čelnicima koji su skeptični prema Ukrajini i izdvojio Milanovića, čije je ime dodano na bazu podataka na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici "Mirotvorac"

Dmitrij Medvedev, bivši ruski premijer i predsjednik, a danas dopredsjednik Vijeća za nacionalnu sigurnost, upozorio je da uskoro prijeti odmazda Kijeva hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji. Medvedev, koji je postao blizak Putinov suradnik, na svom Telegram kanalu često objavljuje kriptične objave, a danas se posvetio zapadnim čelnicima koji su skeptični prema Ukrajini i izdvojio Milanovića, čije je ime dodano na bazu podataka na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici "Mirotvorac".

On je na toj web-stranici optužen za ''humanitarnu agresiju'' na Ukrajinu, pomaganje ruske agresije, distribuciju ruske propagande i podržavanje i opravdanje ruske agresije na Ukrajinu.

Foto: Peacemaker

Objavu Medvedev naslovljava "O novim neprijateljima Ukrajine" te kaže kako Ukrajina sve više i više "bez ceremonije sjeda na vrat europskih sponzora".

"Amerikanci se i dalje boje. Jasno je da uvijek ima premalo oružja, plaćenika i novca. Pohlepni europski čelnici ne žele izdvojiti pravu količinu. Sada se europski lideri dodaju na popise na web-stranici Peacemaker. Tamo su dospjeli čelnici poput hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Kao što siročad ne shvaća svoju sreću, oni ne vole Ukrajinu punom snagom. Izvolite, sada ste naši neprijatelji! Patite!" piše Medvedev.

Takvom će brzinom uskoro, upravo u europskim prijestolnicama, ukrajinski nacisti osobno izvršiti represiju na nepoželjne gazde i "odvojiti janjce od jaraca", nastavlja Medvedev: "Stoga predsjednici i premijeri Francuske, Njemačke, Italije i ostalih – oprez. I vi ste sumnjivi!"

Milanovićevo uvrštenje na popis potvrdio je i zamjenik glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksej Zajcev. Na listi Mirotvorca nalazi se čak 187.000 imena. Među njima nisu samo ratni zločinci i agenti ruske obavještajne službe FSB-a nego i osnivač Pink Floyda Roger Walters koji je prije tri godine izjavio da Rusija ima više prava na Krim od Ukrajine.

Neki tvrde da je web stranicu Mirotvorac pokrenuo ukrajinski političar i aktivist Georgy Tuka u prosincu 2014., ali da danas iza nje stoje ukrajinska tajna služba SBU i ministarstvo unutarnjih poslova.

VIDEO Putin mora na operaciju? Navodno tražio suradnika da preuzme kontrolu nad Rusijom

Komentara 47

MA
markecb
15:10 03.05.2022.

Malo po malo riječ demokratska postaje samo pojam a u stvarnosti čim nisi "na liniji" ili ide vrištanje kako možeš ili kultura srami se svoga"

Avatar Idler
Idler
17:57 03.05.2022.

Najtragičnije od sveg je kaj Rujami očajnički treba negdo kaj je žnjimi, gdo ih podržava...i najdeju ga pri nami 🤦‍♂️

PR
prokurator
12:00 03.05.2022.

ovo je bulšit koji ne bi pas s maslom pojeo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije