Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KNIN KAO STOŽERNA TOČKA

Medved: Središnje obilježavanje VRO Oluje ostaje u Kninu

Osijek: Plenković i Medved na završnoj identifikaciji posmrtnih ostataka Domovinskog rata
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
04.06.2021.
u 14:33

Rekao je i kako je Vlada u proteklih pet godina 'učinila važan iskorak u vezi odnosa društva prema Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima'.

Vlada i ja, kao resorni ministar, stojimo pri stavu da ćemo nastaviti obilježavati VRO Oluja u cijeloj Hrvatskoj, ali Knin kao stožerna točka pobjede u Domovinskom ratu, ostaje i središnje obilježavanje obljetnice VRO Oluja, poručio je ministar Tomo Medved na konferenciji za novionare.

Ministar je poručio da od 2016. godine, od kada je on resorni ministar, svake godine financiraju preko pedeset goradova i općina 'gdje se obilježava obljetnica VRO Oluja'.

- Svake godine obilježavamo obljetnicu VRO Oluja u cijeloj Hrvatskoj. Prije dvije godine smo imali i službeni program u Glini na igralištu gdje je bila tadašnja predsjednica Republike Hrvatske - poručio je Medved.

Rekao je kako je Knin simbol pobjede.

- Simbol gdje je predsjednik Franjo Tuđman nakon ulaska postrojbi hrvatske vojske na kninsku tvrđavu, u Grad Knin poljubio hrvatsku trobojnicu kao znak odanosti i poštovanja prema svim braniteljima - dodao je ministar.

Rekao je i kako je Vlada u proteklih pet godina 'učinila važan iskorak u vezi odnosa društva prema Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima'.

- Odnos koji je bio narušen u velikoj mjeri, poglavito odnos prema hrvatskim braniteljima, podsjećam što su sve hrvatski branitelji proživjeli do 2016. godine. Oni su prosvjedovali ispred svoga ministarstva 555 dana i nisu dočekali razgovor o svojim problemima - rekao je.

Poručio je i kako su branitelji bili 'šikanirani' u javnosti.

Ključne riječi

Komentara 10

PR
Prekosutra
17:17 04.06.2021.

Ne postivati i mijenjati tradiciju znaci demontirati naciju/ drzavu. Milanovicu i ostali, prste dalje od sredisnje oovijesne proslave u Kninu!

HU
Hubrvi
18:55 04.06.2021.

Nek si Milanovic skupi svoje suborce iz pete münchenske, pa nek slavi gdje zeli. Mi cemo nasu pobjedu protiv srpskih zlocinaca slaviti u Kninu. I tocka.

ČS
Čuvaj se senjske ruke
14:42 04.06.2021.

Jel može- obilježavanje bez političara, odnosno njihovih govora?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije