Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOČKASTA KOALICIJA

Medved otkrio s kim HDZ sigurno neće surađivati: 'Siguran sam da će nam narod obnoviti povjerenje'

Zagreb: Posljednji ispraćaj Nikice Valentića na Mirogoju
Foto: Matija Habljak
1/7
04.03.2024.
u 19:53

Na najave predsjednika Vlade o raspuštanju Sabora i parlamentarnim izborima reagirali su ministri Oleg Butković i Tomo Medved.

Premijer Andrej Plenković najavio je da je HZD spreman za izbore te da će na njih izaći s konceptom točkaste koalicije, koja podrazumijeva koaliranje samo u nekim izbornim jedinicama, a ne u potpunosti. Na najave predsjednika Vlade naknadno su reagirali i njegovi kolege iz stranke. 

Ministar branitelja Tomo Medved, ujedno i nositelj HDZ-ove liste u sedmoj izbornoj jedinici, odgovorio je za Dnevnik.hr na pitanje hoće li biti mjesta za suradnju s Mostom ili Domovinskim pokretom: "U pogledu lista i koalicije, u pojedinim županijama imat ćemo na lisitama naše pouzdane partnere s kojima smo i do sada surađivali. Na listama će biti ljudi koji su cijelo ovo vrijeme bili s HDZ-om u svim zahtjevnim i složenim procesima s kojima smo se suočavali. Oni koji vrijeđaju HDZ zasigurno neće biti ti s kojima ćemo razgovarati", rekao je Medved.

Zagreb: Posljednji ispraćaj Nikice Valentića na Mirogoju
1/10

"U stranci nema nezadovoljnih. Mi smo danas donijeli jednoglasno sve odluke. Sedma izborna jedinica je za razliku od one ranije nešto složenija u svjetlu većeg prostora, ali siguran sam da će nam narod ponovno obnoviti povjerenje da i nadalje vodimo ovu zemlju", dodao je.

Ministar mora i prometa Oleg Butković će se na izborima suprotstaviti predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu u 8. izbornoj jedinici. Na pitanje RTL-a hoće li manje od 66 mandata, koliko su osvojili na prošlim izborima, smatrati neuspjehom, rekao je kako HDZ temeljem svega što su napravili u protekle 4 godine misli da 'može biti i bolji od toga'. Nije htio govoriti o tome s kim su moguće kombinacije nakon izbora, rekao je kako prednost imaju sadašnji koalicijski partneri, prije svega manjinci, ali da 'neće nikome zatvarati vrata'. 

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak raspuštanje Hrvatskog sabora najkasnije 22. ožujka te da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski parlament. "Prva strateška odluka je da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski parlament. Druga je da će ovo biti zadnja sjednica Hrvatskog sabora prije njegovog raspuštanja”, izvijestio je Plenković nakon sjednice šireg predsjedništva HDZ-a.

Komentara 7

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
20:38 04.03.2024.

pljugamo opet manjincima?

Avatar Zavratnica
Zavratnica
21:00 04.03.2024.

Umjesto s kime HDZ neće surađivati, mogao je spomenuti s kime HDZ odlično surađuje. S Pupovcem i SDSSom.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
21:25 04.03.2024.

Šef hdza milorad će odrediti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije