Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PONOS DOMOVINE'

Medved čestitao Dan Hrvatske vojske: 'To je najveće priznanje, ali i postignuće'

Povodom 100. godišnjice rođenja Franje Tuđmana, u Loboru otkrivena njegova bista
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
27.05.2022.
u 09:34

Ministar je naveo kako je HV respektabilna vojna sila, priznata u domovini i svijetu

Ministar branitelja Tomo Medved čestitao je u petak svim pripadnicima HV-a i hrvatskim braniteljima Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske uz poruku kako narod vjeruje HV-u koja je bila i ostaje jamac naše sigurnosti i stabilnosti. 

"To je najveće priznanje, ali i postignuće koje trajno obvezuje na požrtvovnost i predanost vojnom pozivu", rekao je Medved u čestitci. 

Obilježavajući 31. obljetnicu ustrojavanja HV-a, s ponosom se prisjećamo povijesnog postrojavanja Zbora narodne garde, kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve četiri brigade ZNG-a, rekao je.

Podsjetio je kako je HV stvorena u Domovinskom ratu u kojem je pobijedila te da su u obrani i oslobađanju naše domovine mnogi žrtvovali svoje živote kako bismo danas živjeli u slobodnoj i samostalnoj državi.

Medved je istaknuo kako sinovi i kćeri branitelja danas s ponosom služe u redovima HV-a, dok postrojbe nose imena gardijskih brigada proslavljenih u Domovinskom ratu.

"Ponosni na našu bogatu vojnu povijest i tradiciju, nastavljamo jačati naše oružane snage i obrambene sposobnosti, prepoznajući važnost domovinske sigurnosti u svjetlu aktualnih sigurnosnih izazova", poručio je.

Ministar je naveo kako je HV respektabilna vojna sila, priznata u domovini i svijetu. 

"Svoju slavu stekla je u Domovinskom ratu, ugled u mirovnim misijama diljem svijeta, spremni i osposobljeni za sve zadaće i nedaće, na ponos svoje domovine i u službi svome narodu", rekao je Medved. 

>> VIDEO Preuzimanje helikoptera Black Hawk kojem su nazočili Milanović i Banožić

Komentara 1

ZA
zarko815
09:54 27.05.2022.

Najveća sramota je što je na čelu te vojske dezerter, sin udribaša. poklonik jednog od najvećih zločinaca svijeta, da bi sramota bila veća naziva se vrhovni komandant.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije