Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubimci

Međunarodna izložba mačaka i pasa u Karlovcu oduševila sve

psi
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIxsell
1/13
10.09.2012.
u 11:32

Sudjelovali su brojni izlagači iz Hrvatske, ali i Italije, Austrije, Slovenije, Mađarske, Češke, čije su pse i mačke ocjenjivali priznati suci

Karlovac se pokazao kao izvrstan domaćin dva vrhunska događaja koji su privukli brojne posjetitelje. Nacionalna izložba pasa, koju je nakon stanke od čak tri desetljeća Kinološki športski klub Karlovac vratio u naš grad, oduševila je sve. Na prostoru ŠRC-a Korana bilo je zastupljeno čak 110 pasmina i oko pet stotina četveronožnih ljubimaca pristiglih iz Hrvatske, ali i Austrije, Njemačke, Italije, Francuske...

Osim upoznavanja pasmina, posjetitelji su imali priliku doznati i sve o prehrani pasa i drugim važnim detaljima.

U OŠ Grabrik Felinološko društvo Zagreba i Zagrebačke županije organiziralo na toj razini drugu natjecateljsku izložbu mačaka. Bilo je predstavljeno oko 150 mačaka iz Hrvatske, Italije, Austrije, Slovenije, Srbije i drugih zemalja, koje je ocjenjivalo pet međunarodnih europskih sudaca FIFE. Posjetitelji su se mogli raspitati o pasminama, karakteristikama, temperamentu, uzgoju pojedinih vrsta.

Predstavila se i udruga Mijau, koja je prikupila dosta hrane i oko 1600 kuna za pomoć macama, koje žive na ulici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije