Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od iduće godine

Medicinski fakultet ne odustaje od namjere da uvede prijamni ispit

\'unutrasnja zagreb 140708 .............Ekonomski fakultet, Trg J.F. Kennedya 6........prijamni ispiti..... snimio_anto magzan vecernji list\'
Arhivska fotografija
12.11.2010.
u 13:27

Prema riječima dekana Davora Miličića, na takav su se potez odlučili jer su željeli pojednostaviti pripreme maturanata za upis na fakultet

Medicinski fakultet u Zagrebu ne odustaje od svoje namjere da od iduće godine uvede prijamni ispit. Prema riječima dekana Davora Miličića, na takav su se potez odlučili jer su željeli pojednostaviti pripreme maturanata za upis na fakultet.

- Prijamni ispit koji ponovno uvodimo nakon samo jedne godine stanke zahtijevat će od naših budućih brucoša polaganje gradiva samo iz onih dijelova fizike, kemije i biologije koji su bitni za studij medicine. Naime, kada se na Medicinskom fakultetu prije više godina na prijamnom ispitu prestalo ispitivati cjelokupno srednjoškolsko gradivo iz tih predmeta, nego umjesto toga samo humana biologija, biofizika i biokemija, prolaznost i uspjeh na prvoj godini studija bitno su se poboljšali jer je učenje za takav prijamni ispit bilo odlična priprema za velike, nerijetko i eliminacijske predmete na prvoj godini studija: medicinska fizika i biofizika, medicinska kemija i biokemija te medicinska biologija, objašnjava Miličić.

Dodao je kako to ne znači da ne priznaju državnu maturu. Naprotiv, smatraju je, kaže, velikim napretkom u srednjoškolskom obrazovanju i nitko bez položene mature neće moći upisati Medicinu u Zagrebu. Jedina razlika jest u tome što će se pri upisu uzimati u obzir uspjeh na maturi iz triju obaveznih predmeta: hrvatski jezik, matematika i engleski jezik.

- Nakon polaganja mature, učenje za prijamni ispit kakav smo najavili neće biti samo puka utrka za što većim brojem bodova nego i odličan uvod u početak studija medicine, zaključio je Miličić.

Komentara 13

GI
giordano
18:08 12.11.2010.

Koja demagogija! Profesori s Medicine žele držati stvar u svojim rukama. To znači da mogu upisivati svoju djecu na ovaj prestižni studij i naplaćivati prijamne ispite. To je praktično uvod u rušenje državne mature. Društvene elite ne žele poštenu utakmicu.

DO
doktorica
18:09 12.11.2010.

nakon ovih hajki na doktore čudo da se netko želi upisati

OG
Oger
16:41 12.11.2010.

chemica, danasnji lijecnik (i buduci) mora biti tatamata iz fizike, vise nego ikada, i za to mu je naravno potrebna matematika. Misli na moderne sprave kojima se mora sluziti i koje mora u detalj poznavati. A hvala ti lijepa naa doktoru koji nije u stanju na dobrom hrvatskom napisati neki izvjestaj. Engleski je vise nego nuzda. Zisku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije