Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pred smrt

Medicinske sestre otkrile što im pacijenti govore na samrti

Foto: Screenshot/BBC
13.11.2017.
u 22:37

Medicinska sestra iz bolnice u Staffordshireu u Engleskoj rekla je kako je jedan par s intenzivne njege zatražio da im se spoje kreveti...

Medicinske sestre koje brinu za najbolesnije pacijente otkrile su detalje o tome što im umirući pacijenti govore na kraju života.

Neki su željeli vidjeti svoje kućne ljubimce posljednji put, dok su neki samo željeli šalicu čaja, objavio je BBC.

Jedna medicinska sestra iz bolnice u Staffordshireu u Engleskoj rekla je kako je jedan par s intenzivne njege zatražio da im se spoje kreveti kako bi se uhvatili za ruke posljednji put. Nakon toga oboje su umrli u razmaku od 10 dana.

Sestra Dani Jervis rekla je kako je jedna osoba na samrti poručila svima da je život prekratak i da se zato treba baviti stvarima koje nas usrećuju.

Sestra Louise Massey opisala je sreću koju je vidjela na licima ljudi koji su na samrti vidjeli svoja pse. – Vidjeti njihova lica kad im u bolničku sobu pustite njihove kućne ljubimce, nešto je neprocjenjivo.

– Mislim da umiranje nije kao u filmovima i na televiziji – rekla je sestra Carina Lowe. Sestra Jervis dodala je kako postoji nešto što se zove dobra smrt i misli da je komunikacija ključ: "Ako nešto želite učiniti, onda to napravite!"

Komentara 14

Avatar maxist
maxist
08:12 14.11.2017.

a vjerojatno i shvate da milijune i dvorce neće ponijeti gore.......

NA
Narcis660
23:37 13.11.2017.

Govore im da se prema sljedecim tako teskim bolrsnicima ponasaju korektnije i profesionalnije da se ne sminkaju puse i piju kavu dok netko treba njihovu pomoc!!! Govore da imaju malo vise strpljrnja sa starim i senilnim fa bahatost i bracne probleme ostave kod kuce.Itd itd (cast iznimkama)!!!!Eto to je cesto nasa stvarnost uz duzno postovanje.

DU
Deleted user
06:44 14.11.2017.

Tek kada se valjda dođe na takav dio života, tada oni "bolesno bogati" shvate valjda kolike su budale bile, i jurile veći dio života za "nadasve glupim novcem"! Znam da se mnogi neće složiti, no možda je bolje biti cvrčakk iz pjesme o cvrčku i mravu!? Radiš cijeli život za neke budalaše, koji misle da su popile svu pamet Svijeta? Koliki je smisao u tome? Često se znam uloviti u mislima, dali je prije bolje bilo živjeti kao čovjek do 40 i umrijeti još u naponu snage ili gmizati do 120 godina "NEŽIVOTA"? Od 50 do 120 godine obijati bolnice, mijenjati srce, bubreg, bilo koji organ, i tada danima i godinama umirati od kojekakvih" kroničnih" boli? Kakav je i to život? A one, baš te "KRONIČNE BOLI" ne daju se liječiti samo tako? I danas to stvara veliku enigmu doktorima, dali živjeti na morfiju ili nekom njegovom derivatu da ne patiš svakodnevno od boli ili na aspirinima, od kojih te može boljeti samo želudac, ali kroničnu bol ne možeš spriječiti Andolom? Tko misli da to pišem tek tako, neka upita samo recimo ljude operirane na kičmu (recimo diskus hernija), pa kad krenu nakon godinu-dvije kronične boli, shvatiš da bolje da i nisi išao na operaciju? A veli naša Vlast, pa kaj je to ? To je samo "Rutinska operacija"! 0 % invalidnosti za operaciju kičme, do toga smo dotjerali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije