Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije oklijevala

Medicinska sestra spasila pilota nakon što je dobio infarkt usred leta

United Airlines
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.01.2014.
u 08:44

Hrabra medicinska sestra na letu iz Iowe za Colorado uspjela je spasiti život pilotu aviona kompanije United Airlines.

Hrabra medicinska sestra usred leta iz Iowe za Colorado uspjela je spasiti život pilotu aviona, o čemu u posljednje vrijeme pišu brojni mediji.

Examiner.com javlja da je Linda Alweiss rješavala sudoku dok je letjela avionom kompanije United Airlines kada je na razglasu čula poruku posade zrakoplova. Pitali su može li netko od putnika pružiti medicinsku pomoć pilotu.

Javila se, a stjuardesa ju je odvela u kokpit nakon čega je uz pomoć druge medicinske sestre uspjela oživiti pilota koji je dobio infarkt.

– Bilo je očito da ima potencijalno smrtonosnu aritmiju, ispričala je Alweiss. Ona i druga sestra bile su uz pilota do prisilnog slijetanja aviona u Omahu.

Kada su nakon slijetanja bolničari ušli u avion i pronašli još uvijek živoga pilota, kazali su da ne bi preživio da mu Alweiss i još jedna sestra nisu pomogli. Pilot je prevezen u bolnicu gdje se oporavlja.

– Njezino djelo bilo je herojsko. Nije oklijevala ni sekundu – rekao je njezin muž Alan Alweiss.

>> Avion im se srušio dvaput u istom danu na istom mjestu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije