Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK SUĐENJA

Matulović Dropulić: Nijedan poziv nisam dobila, uvijek sam se na službene pozive odazvala

Marina Matulović Dropulić svjedočila u slučaju Ina-MOL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/9
04.11.2019.
u 13:09

Što se tiče Ive Sanadera, zatvor je izvijestio sud da je on od 29. listopada krenuo na fizikalnu terapiju na koju mora ići deset dana.

Prije no što počnem svjedočiti, željela bih reći da niti jedan poziv sa suda nisam dobila. Nikada mi se nije dogodilo da se na odazovem na službeni poziv, pa mi je ova situacija gdje mi se prijetilo dovođenjem po policiji vrlo neugodna - kazala je Marina Matulović Dropulić, bivša ministrica u više hrvatskih vlada, pa i u Vladi Ive Sanadera sutkinji Maji Štampar Stipić.

Matulović Dropulić došla je na zagrebački Županijski sud radi svjedočenja u nastavku ponovljenog suđenja za aferu Ina-MOL, a kako se na dvije ranije rasprave nije pojavila, sutkinja joj je zaprijetila privođenjem.

Sutkinja Štampar Stipić svjedokinji je pojasnila da je sud reagirao nakon što je obaviješten da joj poziv nije uručen jer nije zatečena kod kuće te da joj je ostavljena obavijest o pozivu.

Što se tiče iskaza bivše ministrice,  kazala je da ona nije sudjelovala u pregovorima između Ine i MOL-a o izmjeni međudioničarskog ugovora.

- Jedino sam sudjelovala u sklapanju ugovora između Ine i Plinacroa oko kupnje skladišta Okolija. Ina i MOL su za to tražili više od milijardu kuna, što je bilo neprihvatljivo. Nakon što je napravljena procjena, rečeno je da se  cijena tog skladišta kreće između 500 i 700 milijuna kuna, pa je uprava tvrtke tražila javne ponude. Premijeru Sanaderu sam rekla da je cijena koju Ina i MOL traže neprihvatljiva, a te pregovore oko prodaje je vodio Branko Radošević koji je tada bio na čelu Plinacroa. Na kraju je Plinacro u tom poslu, po mom mišljenju, dobro prošao, jer je bilo dogovoreno da Ina pet godina plaća najma za skladište plina, a mislim da je cijena na kraju bila oko 540 milijuna kuna - kazala je svjedokinja.

Marina Matulović Dropulić svjedočila u slučaju Ina-MOL
1/6

Trebao je svjedočiti i Flavio Sanader, brat Ive Sanadera, no dostava poziva mu je bila neuredna. Što se pak tiče samog Sanadera, zatvor u Zagrebu izvijestio je sud, da Sanader od 29. listopada ide na fizikalnu terapiju koja treba trajati  10 dana. Terapija mu je potrebna nakon operacije koljena, a nakon što terapija prođe, sud će ga po potrebi vještačiti da bi se ustanovilo je li raspravno sposoban. Prema ranijem nalazu vještaka, Sanader je sposoban nazočiti raspravi  koja traje tri sata dnevno, pod uvjetom  da se nakon sat i pol, napravi pauza od pola sata.

Komentara 7

Avatar indigo25
indigo25
13:15 04.11.2019.

Jer to ona gospođa koja je u stanu u centru Zagreba odlučila postaviti mramorni pod, pa je cijela zgrada skoro napukla. To je baš prava slika zajedljivosti hrvatskih pollitičara.

DU
Deleted user
13:28 04.11.2019.

Danas Sanader dode na magnetsku rezonacu pod rotirkama,prostatu mu odmah operiraju a na terapiju ga voze ...Bolje biti kriminalac nego posteno raditi jer takve usluge u zdrastvu samo mozete sanjati

GE
generacija57
15:00 04.11.2019.

Neka ide na terapiju prije ili poslije suđenja i problem je rješen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije