Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga

Matteu Cetinskom blokirana ušteđevina, Tony zasad pošteđen

'06.05.2011.-Pula.-Vinka Cetinski pustena iz istraznog zatvora u Puli Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
08.05.2011.
u 10:38

Končar je tražio da se blokira Tonyjeva vila u Radotićima u Istri, kakvu je od oca dobio i Matteo, ali sud je to odbio

Zbog prijevare, za koju se sumnjiči njegova majka Vinka Cetinski, Matteu Cetinskom privremeno je blokiran ne samo stan u Gračanima, u kojem živi i koji samo glasi na Vinku, nego i devizni štedni račun u banci, doznaje Večernji list. Od dvojice sinova Cetinski, Matteo je izvukao deblji kraj jer Tonyju nije ništa blokirano. Večernji je došao do rješenja Županijskog suda u Puli kojim se određuje privremena zabrana raspolaganja imovinom Vinke Cetinski u Zagrebu i Gorskom kotaru, ali i novcem s računa u banci. U rješenju se navodi broj računa, a neslužbeno smo doznali da se na njemu nalazi oko 20 tisuća eura i da je to ušteđevina koju je Matteo Cetinski godinama stavljao na stranu.

Iako tužiteljstvo nije dokazalo da je novac na tom računu stečen nezakonito, sud je prihvatio blokadu kao privremenu mjeru do okončanja postupka. Odvjetnik Vinke Cetinski navodno se žalio jer bankovni izvodi mogu dokazati da se radi o običnoj ušteđevini, a ne o protupravno stečenom novcu. Ali očito je za Mattea Cetinskog otežavajuća okolnost bila činjenica da je, kroz tvrtku Kermas ulaganja, surađivao s Dankom Končarom, koji je prijavio Vinku Cetinski da ga je oštetila za višemilijunske iznose dok je za Končara kupovala nekretnine po Istri.

Tonyju Cetinskom, popularnom pjevaču, sud nije ništa blokirao iako je Danko Končar tražio da se blokira i Tonyjeva vila u Radotićima u Istri, koju je na Tonyja prepisao otac Mirko Cetinski. Drugu takvu vilu dobio je Matteo, ali sud ih nije privremeno blokirao u sklopu istrage protiv Vinke Cetinski.

Končar je od Trgovačkog suda u Pazinu tražio da donese privremenu mjeru blokade sve imovine Vinke Cetinski, ali sud je taj prijedlog odbio. Proces pred Trgovačkim sudom u Pazinu odvojen je od kaznenog postupka koji se vodi pred Županijskim sudom u Puli. Tony, Matteo i Mirko Cetinski, koji su prekjučer ispred zatvora u Puli dočekali Vinku Cetinski, nisu željeli komentirati detalje oko privremeno blokirane imovine.

Komentara 38

OB
-obrisani-
10:48 08.05.2011.

majka.....pa nevina.....ma gluposti...

NO
No1
10:50 08.05.2011.

HDZ? Otkud sad opet HDZ? Zašto stalno HDZ? Zar je HDZ uvjek tamo gdje se mazne lova? :)

Avatar zanusi13
zanusi13
18:46 08.05.2011.

UH, pa kako će sada kupovati razne gay torbice poput svog uzora Grubnića? Ali najjače je što lik ima ušteđevinu koju je dobio od svoje mamice Vinke koja izgleda i ponaša se kao Bepa Joseph...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije