Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
braniteljske udruge:

'Matić ozdravio, ali su mu primanja veća nego svim braniteljima'

'SPECIJAL NEDJELJNI  30.11.2012., Zagreb - Josip Klemm, vlasnik Klemm Securityja i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
23.03.2013.
u 16:25

Skup protiv ćirilice: 
U Zagrebu 7. travnja organizira se skup potpore Vukovarcima

Čelnici braniteljskih udruga i Stožer za obranu Vukovara danas u hotelu Zovko su imali radni sastanak na kojem su dogovorali platformu za ujedinjeno djelovanje braniteljskih udruga, ali i dogovarali skup protiv ćirilice koji je predviđen 7. travnja u Zagrebu.

Nećemo se ispričavati

Na sastanku su se, kako je potvrdio Josip Klemm, šef udruge Specijalne policije, iznosile i sve dosadašnje aktivnosti stožera te dogovarao plan budućih akcija. Branitelji i sastankom, ali i skupom u Zagrebu žele, nastavio je Klemm, demonstrirati zajedništvo, a pozivaju i ministra branitelja Predraga Freda Matića da im se pridruži.

– Ministra pozivamo i zato da se uvjeri i vidi tko su hrvatski branitelji i da mi nismo instrumentalizirani nikakvom politikom, nego samo volimo Hrvatsku – poručuju Klemm i Ilija Vučemilović, predsjednik Udruge gardijskih brigada. To je njihov odgovor na ministrove izjave da su čelne braniteljske udruge politički motivirane i kako su promijenile ploču otkad je na mjesto predsjednika HDZ-a došao Tomislav Karamarko.

Klemm i Vučemilović poručuju da ministar Matić mora znati, kada govori o braniteljima, da je riječ o ljudima koji su rat proveli na prvoj crti bojišnice, a on ih malo optužuje da su Bandićevi, a malo da su Karamarkovi.

– Sada bismo se trebali ispričavati jer volimo Hrvatsku i zato što smo je stvarali i zato što nismo pobjegli za vrijeme agresije – rekao je Klemm i poručio da je Fred pokazao da je ministar SDP-a, kako je sam rekao da će se ubuduće ponašati, kada s braniteljima nije otišao položiti vijenac na Mirogoj na obljetnicu priznanja Hrvatske.

Debele mirovine


Ministru su zamjerili i prozivanje zbog “debelih braniteljskih mirovina”.

– Pa najveća primanja među braniteljima ima upravo Fred kao ministar unatoč tome što je ozdravio od PTSP-a – rekao je Vučemilović. Na radni sastanak, a potom i na skup pozvan je i Hrvatski generalski zbor. Iako su branitelji nezadovoljni odnosom resornog ministra, ali i Vlade prema toj populaciji, osnovna ideja najavljenog skupa 7. travnja potpora je stožeru koji se protivi dvojezičnosti u Vukovaru.

Uvođenje ćirilice u Vukovar odgođeno je do poslije lokalnih izbora, a Josip Klemm kaže da su je tako mogli odgoditi i na 20 godina jer ta sredina, nastavlja, nije za to spremna.

– Braniteljske udruge daju potporu Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara u njegovim aktivnostima – rekao je Ilija Vučemilović.


>> 'Generali su tražili da ih dočekaju branitelji, nisam ništa naplatio'

Komentara 54

SA
Sammir123
16:57 23.03.2013.

matiću i ima dragog BOGA i istinskih heroja domovinskog rata daj već jednom ostavku !!!

DU
Dudek
17:14 23.03.2013.

Kako je moguće da boluje od PTSP-a i za jedan dan ozdravi. Još ministar postade. Nije ni čudo da nam ide sve u krivo. Bolestan pshički a ministar. Zar to nije prevara. Ili je bio bolestan. Ako nije onda se zna odgovornost za falsifikat doktora. Takva nam je Vlada krasno druže Milanoviču.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
17:00 23.03.2013.

Djeluje mi zdrav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije