Naslovnica Vijesti Hrvatska

Matić: Ovo nije čak ni silovanje, ovo je ubojstvo demokracije

Brkić je isključio Bulja u dvostrukom trajanju, a nije ga upozorio da će to napraviti.
14. veljače 2019. u 11:10 15 komentara 672 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odbio je u četvrtak oporbene zahtjeve da promijeni odluku o dvodnevnom isključenju Mire Bulja (Most) s plenarne sjednice, pri čemu oporba tvrdi da je ta kazna drakonska, da je riječ o presedanu i da se Bulja tako isključuje s popodnevne rasprave o interpelaciji o radu Vlade pri nabavi borbenih zrakoplova.

Milorad Pupovac Pupovac pobjesnio u Saboru: 'Neostvareni, neiživljeni pe*eri! U moralnom i svakom drugom smislu te riječi'

Gledao sam snimku sjednice, Bulj je napravio takav prekršaj da je nemoguće povući tu odluku. Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, koji ju je donio, bio je vrlo strpljiv, upozoravao je Bulja više puta, ali on nije odustajao, mislim da je to bila opravdana kazna, odgovorio je Jandroković zastupniku Boži Petrovu (Most) koji je tražio da revidira odluku o Buljevu isključenju.

"Iako je Valentinovo, neću pokazivati preveliko razumijevanje za ono što se sinoć dogodilo", rekao je predsjednik Sabora pa sve koji su nezadovoljni odlukom uputio da zatraže mišljenje Odbora za Ustav i Poslovnik.

"Vaše duhovite opaske sačuvajte za nekog drugog", uzvratio mu je Petrov, ustrajavajući u tvrdnji da je riječ o presedanu, po kojemu će, kaže, i sam raditi kad bude predsjedavajući.

Brkić je isključio Bulja u dvostrukom trajanju, a nije ga upozorio da će to napraviti. To nije korektno, pogotovo kad se zna da je danas na dnevnom redu interpelacija. Ne bih želio razmišljati je li to napravljeno baš zato da se Bulja isključi iz rasprave, dodao je zastupnik.

Miro Bulj Burno u Saboru Miro Bulj udaljen sa sjednice za danas i sutra

"Izvanredan presedan", "ubojstvo demokracije"

U Buljevu obranu stali su i SDP-ovi zastupnici Ranko Ostojić, Gordan Maras i Predrag Matić koji tvrdi da se odlukom o dvodnevnom isključenju radi "izvanredan presedan" koji može imati dalekosežne posljedice.

"Ovo nije čak ni silovanje, ovo je ubojstvo demokracije", izjavio je Matić tvrdeći kako se sada otvara mogućnost da predsjedavajući kazni nekog tko se samo pomakne u stolcu.

Vi ste, znači, zagovornici političkog nasilja, uzvratio mu je Jandroković, pitajući ga znači li to da zastupnik može kršiti Poslovnik, vrijeđati predsjedavajućeg, a on bi trebao šutjeti i trpjeti.

Miro Bulj Rasprava u Saboru Miro Bulj ministru Ćoriću: Ovo je smrtni list za Inu!

Ovo je zbilja drakonska kazna, opasan presedan, kaže i Gordan Maras, ističući kako se takvo što nije događalo ni u slučaju Ivana Pernara, koji je u više navrata iznošen iz sabornice.

Pravo govora da, sloboda da, ali isto tako i poštivanje pravila, bez toga ne možemo funkcionirati. Da bi Sabor mogao raditi, dužnost je predsjedavajućeg braniti Poslovnik, ustrajao je Jandroković.

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

  • Bojance:

    Bulj odi si popij jedan aspirin c ili proseci u sumu da se smiris, povedi i svog doktora pernara ili psihijatra petrova sa sobom

  • ivamatic69:

    MOST-ovci su kukavice, pa nije slučajno Bulj ovo isprovocirao!! Lakše je napraviti predstavu za medije i glumit žrtvu, nego danas argumentirano raspravljati o radu Vlade i avionima.

  • Morany:

    kad je nekidan bilo glasovanje o reviziji vatikanskih ugovora, što su veliki suverenisti iz mosta napravili? pobjegli iz sabornice. ista stvar i sad, samo lukavije izvedena