Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAZNICI

Matematika im draža od gledanja televizije

08.01.2009.
u 15:14

NOVI MAROF – Dok neki većinu vremena provode za računalom ili televizorom, velik broj novomarofskih učenika za vrijeme školskih praznika korisno provode slobodno vrijeme. Dok se jedni bave sportskim aktivnostima, četvero djece zatekli smo kako marljivo uče i vježbaju matematiku.

Riječ je o naprednim matematičarima Matiji Hrelecu, Mislavu Volaru, Mateji Kerep i Matiji Loborcu, učenicima IV. C razreda OŠ Novi Marof.

Po tri školska sata s njima ovoga je tjedna bila njihova učiteljica Ljiljana Mihaljek. Djeca se s njom pripremaju za općinsko i gradsko školsko natjecanje iz matematike koje će se održati tijekom idućih mjesec dana.

– Djeca dobrovoljno dolaze na vježbanje, odriču se svoga slobodnoga vremena kako bi što više naučili predmet koji je mnogima mrzak, a oni ga jako vole – rekla je učiteljica Ljiljana Mihaljek. Od učenika smo doznali da neke od zadaka rješavaju i kod kuće sami ili uz pomoć roditelja, pa se svi nadaju dobrim rezultatima na natjecanju.

– Osim njih, mnoga djeca OŠ Novi Marof za vrijeme zimskih školskih praznika bave se raznim aktivnostima kao što su rukomet ili nogomet, a uče i povijest, pripremaju se za lidrano i usavršavaju druge predmete sa svojim učiteljima – doznali smo od ravnatelja škole Anđelka Bošnjaka. (vv)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije