Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mate Granić
Povratak na članak

'Kohl je u jednoj noći natjerao Pariz i London da priznaju Hrvatsku'

Njemačkom su kancelaru u toj akciji 16. prosinca 1991. pomagali Danci i Belgijanci

Komentari 61

DA
DalmatinskiGaleb
10:36 05.06.2015.

"Da sam tada bila na vlasti, odmah bi bombardirala Milosevica"... kaze jedna od vjerojatno najvecih politicarki svih vremena, bezvremenska Lady Tacher. Eh, zamislite da su to napravili, ne bi bilo ni Vukovara, ni Skabrnje, ni Srebrenice, ni onih silnih rusenja gradova po Hrvatskoj i Bosni a bradatoj pijanoj krvavoj bagri bi u startu bila podsjecena krila... Ali, svijetu nije dugo trebalo da shvati tko su i sto su Srbi, pa su na koncu dobili svoje 1999. godine. Ne zelim grijesiti dusu, ali mi se cini da im nije bilo dovoljno da shvate neke stvari...

VL
AN
Android
10:21 05.06.2015.

A tko je natjerao Račana i drugove da onako napuste Sabor? Komunistička svijest

VL
FI
fileck
09:57 05.06.2015.

On i Genscher su napravili zaista mnogo za Hrvatsku, iako nisu slutili da će se izroditi u ovakvu Hrvatsku.......

VL
DU
Deleted user
10:06 05.06.2015.

kakav ološ ovaj Granić, on je tada bio mali od kužine Zvonimiru Šeparoviću koji je sa svima navedenima jedini komunicirao - da danas oni koji su kave nosili i obogatili se na Hypo banci kroje povijest, svašta trpi ova zemlja.

VL
GO
Gomila
10:39 05.06.2015.

Mate hrvatska postoji a jadnici neka zaviju

VL
DU
Deleted user
12:02 05.06.2015.

Gledateljima žikine dinastije je samostalna Hrvatska veliki balvan u oku, samo neka kmeče.

VL
JE
Jednakost
11:53 05.06.2015.

Uopce mi nije jasno da se ovaj lik poslije onih 200 000 Eura "provizije", pojavljuje u medijima, mene bi bilo sramota, u zemlju bi propao.

VL
AN
Antejagec1
12:13 05.06.2015.

Ti granicu se nejavljaj.Cuti i skloni se u neki cosak.Da ima pravosudja ti bi davno bio u rementincu.Privatizacija. prodaja i svers naftinim derivatima sa srbima 92-93g, suradnja i pregovori sa srbijom o podjeli bosne.

VL
BU
Bubalamala
16:30 05.06.2015.

Nijemci su se koristili ucjenom jer su za potpisivanje Maestrich ugovora uvjetovali priznanje Slovenije i Hrvatske !

VL
Avatar narozi
narozi
17:33 05.06.2015.

e sada ajmo usporediti danasnje i prije 24 godine kako je stanje?////// Znase se fino//// netreba se objasniti kada se vec zna//// Fino je meni rekoa jedan ribar na moru prosle godine kada sam ga pitao kako je//evo sta mi je rekao "sta smo trazili to smo i dobili"/zao mi je naroda na sve stri strane koji ni kriv ni duzan nije bio a platili racun i to krvavo

VL
NA
narod1
14:22 05.06.2015.

Ovo trebaju pročitat Srbi da se uvjere kako zapad uopće nije bio protiv njih, kako već kukaju desetljećima, već protiv nas. Zapad (prvenstveno Francuska i Britanija, a posredno Amerika) dao je Srbima rok da unište nas 'separatiste' te da postanu gospodari Balkana. Zapadu je strateški odgovaralo da ima jednog gazdu sa kojim pregovara i dogovara. O ljudskim pravima i pravdi naravno nitko nije ni pomislio, to ne postoji u politici. No srpska vojna nesposobnost i odlučnost hrvatskog vojnika u otporu preokrenuli su situaciju i pragmatični Amerikanci zamijenili su stranu koju podržavaju. Tako su Srbe umjesto saveznika čisto pragmatično pretvorili u neprijatelje. Srbi to sebi nikada neće priznati, na vlastitu štetu. Nama pokazuje da je međun. politika ogrezna prostitutka kojoj ne treba vjerovati ni riječ. Treba se uzdati jedino u svoju pušku na svom ramenu. Da tada Hrvatska nije priznata bilo bi više žrtava ali ništa se značajno ne bi promijenilo. Hrvatski vojnik je značajno nadmoćniji i organiziraniji od srpskog i to je konstanta.

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
13:15 05.06.2015.

Herr Kohl, unser Freund.

VL
MA
Manolo46
14:18 05.06.2015.

Helmuth Kohl je najveći prijatelj Hrvatske iz inozemstav u povijesti i nitko mu nije niti blizu. Kohl je jedini podržavao samostalbu Hrvatsku od početka, a Vojtila i Genscher su kao i svi ostali bili za očuvanje jugoslavije sve do napada tzv. JNA na Sloveniju. Od država, najzahvalniji imamo biti Mađarskoj. Te 1991. godine najveći protivnici priznanja Hrvatske bile su Sjedinjene Američke Države, i to zahvaljujući Budimiru Lončaru koji je preko Jamesa Bakera bio kolovođa zagovaranja nepriznavanja Hrvatske i Slovenije, a bio je dvostruki agent SID-a i CIA-e te kućni prjatelj Jamesa Bakera.

VL
AU
aurora1zn
14:35 05.06.2015.

da li je dao taj itervju u svojoj vil koja je sagradjena s ministarskom placom

VL
VR
Vojislav_Radakovic
15:39 05.06.2015.

Ispada da nije bilo Granica, ne bi bilo ni Hrvatske...

VL
PD
Petrovic_Dusan
14:28 05.06.2015.

Svasta od gluposti,kakva"srbijanska"(srpska)agresija,pa armiju JNA , je poslala jugoslovenska vlada u kojoj je Srbija bila jedna od 6 republika. Polozaj Hrvatske je bio kao sad Donecke republike,hoce da se otcepi od svoje zemlje,a federalne vlasti ne daju. Po zakonu Jugoslavije,toavije,to je bila kriminalna aktivnost,i nije cudo da su poslali vojsku i to ne samo Srbe. Nije ih Srbija poslala,vec vlada Jugoslavije koja je sedela u prestonici,Beogradu. Dokle ce Hrvati uciti laznu istoriju,evo sud pravde je priznao da je do 1992.Hrvatska bila deo Jugoslavije. Nemacka je pomogla rusenje Yu da bi se osvetila za 2.sv.rat,sa starim saveznicima iz NDH....dobro je da smo se oslobodili takve Hrvatske,ni za stolom sa takvima ne treba sedeti,a kamoli u zajednickom drzavi

VL
TV
tv5378
19:57 05.06.2015.

Mate Granic-mozda jedan od najvecih izdajica Hrvatskog naroda,ako ne I najveca.Mesic mu nije ni do koljena.On je Hrvatsku polozio kao zrtveno janje Englezima koji rade to sto rade.Demontaza Hrvatske je pocela njegovim dolaskom na mjesto MVP.

VL
Avatar epidaurus
epidaurus
16:52 05.06.2015.

Konačni račun za ono što su "uradili" za hrvatsku, tek ćemo platiti. Njemci i ostala europska momčad nema puno ljubavi za hrvate. Kad se bude glasalo za prijem srbije u EU hrvatska će sigurno imati neki prigovor....ali uslijedit će telefonskii poziv,......i sve će se promijeniti.....toliko hrvatska ima uticaj na politiku EU o proširenju. Nama bi bilo mnogo bolje da se okrenemo sebi i onome što imamo......a vrijednost države nam se smanjuje bitno ako imamo "neprijatelja" za susjeda....logično?

VL
KR
krigger
12:41 05.06.2015.

ma nista nije upitno tko je koga natjerao, vjerujem da si ti bio zelen i da nisi nis znao , ali upitan si samo ti lig...njo usmr..je...la

VL
Avatar maxist
maxist
14:57 05.06.2015.

Ono u čemu smo ovisili o "svijetu" mnogi su očito doprinijeli I potegnuli. ALI nakon toga sami smo (svi politički faktori) zjožili I uništili a gotovo otvoreni sukob sa Njemačkom koštao nas je ovog ostanka -povratka u 19.st........Nadam se dada će bar unuci jednog dana u dalekoj budućnosti dostići taj nivo standarda koji smo imali i u 10-ak godina brzinom vremeplova vratili u rikverc .......

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.