Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Likvidacija Pukanića

Matanić: U oružje sam zaljubljen od 12. godine, ali nisam monstrum

robert matanić
POOL/PIXSELL
19.10.2010.
u 18:00

Milče Bonev i Rumen Pešov bili su, kako je rekao R. Matanić, njegovi domaćini u Bugarskoj. Obojica su likvidirana u Sofiji

Cijeli se život bavim oružjem i borilačkim vještinama. Sa 12 godina prvi sam se put upoznao s oružjem i od tada sam u njega zaljubljen. No to što volim oružje ne znači da sam neki monstrum ili ubojica, kao što me se hoće prikazati u ovoj optužnici ili kao što pišu mediji – ustvrdio je Robert Matanić na zagrebačkome Županijskom sudu.

Matanić je u nastavku suđenja optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008., odgovarajući na pitanja sutkinje Ivane Kršul, ponavljao uglavnom ono što je kao svjedok iskazivao prošlog tjedna na suđenju u Beogradu.

Ponovio je kako s ubojstvom nema veze i kako se sve oko toga prikriva da se ne bi otkrili pravi naručitelji i počinitelji. Kazao je i da Sreten Jocić s ubojstvom nema veze, a objašnjavao je i svoje veze i kontakte po Bugarskoj.

– Tamo sam otišao radi sporta, kao turist i radi trgovine oružjem. Domaćini su mi bili Milče Bonev i Rumen Pešov – objasnio je Matanić.

Iako je Pešova i Boneva prikazao kao poslovne ljude, činjenica je da su obojica u Bugarskoj likvidirani u mafijaškim razračunavanjima. Matanić je kazao i da je u Bugarskoj morao biti prikriven jer se povezivao s nekim zločinima. Kad ga je sutkinja upitala zna li tko se sumnjičio za ubojstvo Boneva, Matanić je odgovorio:

– Mene su s tim povezivali, ali to su gluposti jer smo mi bili bliski. Išao sam tamo i k njemu, a trebali smo trgovati vinom i oružjem.

U nastavku suđenja sutra slijede završne riječi tužiteljstva i obrane.

>>Policajac pod istragom jer nije prijavio Mafalanijeve informacije

Komentara 2

IB
istina_boli
21:12 19.10.2010.

Vise je istine u izjavama ovog kriminalca nego u izjavama svih politicara u Saboru.

Avatar sultan46
sultan46
00:17 20.10.2010.

Hhahahahha vidite ova dva klauna oko njega,,ovaj prvi izgleda kao gumeni jefto a onoga drugoga se nemora ni komentirat,,,di ih samo nadju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije