Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masovno ubojstvo

Potvrđena smrt 39 Indijaca koje je otela Islamska država

U Mosulu su pronađena tijela 39 radnika
Foto: Reuters/ilustracija
20.03.2018.
u 09:21

Tijela radnika otkrivena su u jami u Badušu, malom lokalitetu na periferiji Mosula, a identificirala ih je lokalna organizacija zahvaljujući njihovom DNK-u, objavila je u parlamentu ministrica vanjskih poslova Sušma Svaradž

New Delhi je u utorak potvrdio smrt 39 indijskih građevinskih radnika koje je 2014. otela džihadistička skupina Islamska država (IS) u Iraku.

Tijela radnika otkrivena su u jami u Badušu, malom lokalitetu na periferiji Mosula, a identificirala ih je lokalna organizacija zahvaljujući njihovom DNK-u, objavila je u parlamentu ministrica vanjskih poslova Sušma Svaradž. "Jučer su nam rekli da se 38 uzoraka podudara. Trideset i deveti je samo djelomično potvrđen jer nema bliske obitelji", izjavila je Svaradž ne navodeći datum smaknuća radnika.

Radnici su bili uglavnom podrijetlom iz siromašnih obitelji s područja Pendžaba, na sjeveru Indije. Radili su za građevinsku tvrtku u Mosulu kad su oteti u lipnju 2014., u doba kad je IS preuzeo kontrolu nad velikim dijelovima teritorija u Iraku i Siriji. Indijske vlasti kažu da nikada nisu zaprimile zahtjev za otkupninom niti su ih otmičari izravno kontaktirali.

Komentara 2

TO
Toni70
11:32 20.03.2018.

Potvrđena smrt 39 Indijaca koje je otela Islamska država... O super čak su pametni i indijance poslali da im rasturaju državu . Svašta ja sm uvijek mislio samo tih 50 -tak država uglavnom NATO i sveznici iz okruženja to uredujureduju tamo ...............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije