Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimski motiv

Martino snježno drvo tiskat će se u 100.000 primjeraka

marta
Ivica Galović/Pixsell
13.12.2010.
u 16:02

Potrudila sam se da moja slika bude drukčija od drugih, kaže Marta čiji je crtež novogodišnje marke proglašen najljepšim u konkurenciji čak 1614 radova

Marta Bilandžija, odlična učenica sedmog razreda brodske OŠ Ivana Gorana Kovačića, svojim je likovnim radom pobijedila na natječaju Hrvatske pošte za izbor najljepšeg motiva novogodišnje marke.

Natječaj Hrvatske pošte

Tema akcije – u čijoj je organizaciji sudjelovao i Večernji list – bila je “Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu”, a Martin je crtež proglašen najboljim u konkurenciji čak 1614 maštovitih radova koje su poslali osnovnoškolci iz cijele Hrvatske. Njezino snježno drvo kao novogodišnja će markica biti tiskano u 100.000 primjeraka.

– Nisam se nadala da ću baš ja osvojiti prvu nagradu, iako sam se potrudila da moja slika izgleda drukčije od ostalih. Učiteljica nam je kazala da drvo treba imati što više grana i da snježne pahuljice možemo raditi u svim oblicima. Međutim, za razliku od drugih učenika, koji su ga crtali crnom i smeđom, moje je drvo bilo zelene boje s ljubičastom pozadinom. Grane su bile žute, iako znam da zimi to baš i nije tako, ali time sam dobila jači kontrast – ozbiljnim je tonom objasnila trinaestogodišnja Brođanka.

Marta i inače obožava crtati, osobito cvijeće i drveće, a omiljena su joj tehnika upravo tempere.

Po nagradu s razredom

Iako priznaje da o tome još nije razmišljala, ne isključuje mogućnost da jednoga dana upiše likovnu akademiju.
– Marta je izuzetno nadarena, a o tome hoće li joj slikarstvo jednoga dana postati i životni poziv, odlučivat će prvenstveno njezina motivacija. Svi u školi smo presretni i ponosni na njezin uspjeh – kazala je Martina učiteljica likovnog odgoja Snježana Bošnjak. Po vrijednu nagradu koju je osvojila za svoj rad Marta će sa svojim razredom 17. prosinca putovati u Zagreb.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije